Fazekasos ezüstérem a torna diákolimpia országos döntőjében
Sport

Fazekasos ezüstérem a torna diákolimpia országos döntőjében

Budapest a helyszíne a torna diákolimpia országos döntőjének. A B-kategóriában több halasi versenyző is érdekelt volt. Csapatban az I. korcsoportban a Fazekas Mihály Általános Iskola csapata második volt, míg a II. korcsoportosok az előkelő hetedik helyen zárták a versenyt. Egyéniben Takács Balázs negyedik volt, a II. korcsoportban a Központi Református Általános Iskola tornásza érte el a legjobb eredményt, ő a 15. helyen zárt.

Pénteken és szombaton Budapest a házigazdája a torna diákolimpia országos döntőjének.  Az első halasi tornászok már bemutatták gyakorlataikat, nem akármilyen eredménnyel. A B-kategóriában, az I. korcsoportban lépett a szerek mellé a Macska Olivér, Szekeres Vilmos, Takács Balázs, Vaskó Ákos, Vaskó Olivér, Slezák Dávid alkotta csapat a Fazekas Mihály Általános Iskola képviseletében. Tóth István és Melkvi Tibor tanítványa az erős mezőnyben a második helyet szerezték meg. Egyéniben az év utánpótlás sportolója, Takács Balázs negyedik volt. 

A II. korcsoportban a Fazekas- iskola (Macska Szabolcs, Balázs Dzsúlió, Horti Olivér, Grobál Dániel, Vanyek Zoltán, Locskai Levente) a hetedik helyen végzett. Ebben a korosztályban versenyzett a Központi Református Általános Iskola diákja, Szlovencsák Bátor. Csillag István tanítványa volt egyéniben a legjobb halasi, ő a 15. helyen zárt. 

Fotók: Takács Réka