Fiúk, ezt megint odatettétek!
Sport

Fiúk, ezt megint odatettétek!

A sérülések, fájdalmak, nehézségek ellenére példásan helytállt a Szilády Torna Egylet felnőtt II. osztályú csapata az országos bajnokságon. A tavaszi fordulóban negyedik helyen zártak tornászaink, a vasárnapi második körben aztán  tudtak javítani, így összesítésben a harmadik helyen zárták a szezont. Nem mellesleg ellenfeleik minimum húsz évvel voltak fiatalabbak a halasiaknál.

Csillag István edző fanatizmusa, a csapata tagjainak áldozatvállalása minden akadályt legyőzött. Ez lehet a konklúziója a torna felnőtt II. osztályú bajnokság őszi fordulójának. A Szilády Torna Egylet „veteránjainak” útja nem volt egyszerű eddig a versenyig. Csikós Csaba és Kárpi Róbert sérülés miatt nem lehett ott Budapesten, két fix csapattag, Mamlecz Zsolt és Modok Gábor két-két szert volt kénytelen kihagyni, szintén sérülés miatt. A Baka Árpád, Majoros Csaba, Szalai Viktor trióra így óriási teher hárult, amelyet el tudtak viselni. A maximalizált csapat létszám szabályok miatt  Varga Zsolt alapító versenyző már nem lehetett a csapat tagja.

A tornászaink helytállása példás volt, dacolva mindennel, a fájdalommal, a nehézségekkel, a teremproblémák miatti edzéshiánnyal végül remek eredményt értek el. A tavaszi, első fordulós negyedik hely után az őszi körben második helyen végeztek, amit összesítésben a dobogó harmadik helyét jelentette. A két másik dobogós a Testnevelési Egyetem és a Debrecen volt, nem mellesleg minimum húsz évvel fiatalabb tornászokkal. Egyéniben Szalai Viktor a negyedik helyet szerezte meg. Szép volt, fiúk!