Fociünnep a Virág István Kupán
Sport

Fociünnep a Virág István Kupán

Szép gólokkal, cselekkel és nem utolsósorban halasi sikerekkel emlékeztek Virág Istvánra, a kiváló labdarúgóedzőre azon a tornán, ahol három korosztályban több mint száznegyven tehetség lépett pályára. A kupát követően gálameccset rendeztek, ahol az egykori Virág-tanítványok meccseltek volt NB I-es és válogatott labdarúgókkal.

 
Ideális időjárási viszonyok közepette rendezték tizenegyedik alkalommal a Virág István Kupát, amellyel az egykori kiváló edzőnek állítottak emléket. Három korosztályban szerepeltek a fiatalok, több mint száznegyven tehetség lépett a városi sportpálya megújult zöld gyepére. 
virragkupaakxcio
 
A házigazda Kiskunhalasi FC mellett a Szilády RFC, Kecel, Balotaszállás, Kelebia, Solt és Kiskunfélegyháza utánpótlásbázisa szerepelt a tornán. Szép gólokban, ügyes cselekben sem volt hiány és ha bizony nem úgy sikerült néhány megmozdulás, akkor néhány könnycsepp is megjelent az ifjú sportemberek szemében.
viragkupaedzo
 
A lényeg a játékban volt, az egésznapos kupán minden résztvevő jól érezte magát. A halasiak a Szilády RFC révén két korosztályban is begyűjtöttek egy-egy elsőséget, míg a harmadik kupát a kiskunfélegyháziak vihették haza. Különdíjat vehetett át a legjobb kapus és a gólkirály is, valamint megnevezték a tornaválogatott tagjait is. Az érmeket Faddi János, a KFC elnöke és Virág István fia adta át.
virageredmeny
 
A kupát követően a legendás KAC-MEDOSZ lépett pályára, Virág István egykori tanítványai Détári Lajos és barátai nevet viselő csapat ellen focizott. Sajnos az utolsó magyar világválogatott labdarúgó egy sérülés miatt nem lehetett itt, de barátai, az egykori NB I-es Hamar István, Tóth Iván vagy éppen Bárányos Zsolt is odatette magát a pályán. Jó volt látni a halasi nagy generáció tagjait is, akik népes közönség előtt szerepelhettek egykori sikereik színhelyén.
öregifúk
Kép-szöveg. Jáger Levente