Forróságban is táncparketten a stúdiósok
Sport

Forróságban is táncparketten a stúdiósok

A nyári szünet, a versenyszezon lassulása, a nagy hőség ellenére szinte ugyanúgy folyik a munka a pro urbe díjas Stúdió 2000 TSE-nél. A versenytánc eseményekben ritkásabb szezonban a megszokott kedd-csütörtöki edzések ugyanúgy folynak, mint év közben, sőt még világhíres trénerekkel edzőtáborozást szervezett a halasi táncklub menedzsmentje – tudtuk meg Juhász Ágnes művészeti vezetőtől. (címképen Kovács Máté /Oktogon/ és Zsila Andrea /Stúdió 2000/ a 3. helyen)

Látszólagos nyugalom van a Stúdió 2000 háza táján, de ez nem jelenti azt, hogy a munka leállt volna. A nyár első fele a rövid alapozó időszak, ami kemény technikai alapozás az augusztusban kezdődő versenyszezonra – kezdi beszámolóját Juhász Ágnes a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője.

Massimo és Laura oktatás közben

Táncsportolóinkat nem fogja vissza az embert próbáló meleg idő, ami a próbateremben sokszor a 40 fok feletti, párás hőségig fokozódik. Egy verseny lesz és több hetes intenzív napokból álló képzések folynak a Tánchagyományok Házában. 

Prezentációval kísért mentális felkészítés is folyik

Július elején Kovács Máté /Oktogon/ és Zsila Andrea /Stúdió 2000/ fantasztikus eredményt ért el Németországban, Wuppertálban, ahol egy nagy nemzetközi versenyen a Senior I. Latin világbajnoki páros után, a dobogó második helyére léphetett, ezzel a világranglista harmadik helyét is elérték. Máté és Andrea nagy reményekkel készülnek a közelgő Európa és majd azt követően a világbajnokságra. 

Kiegészítő tréning

Július közepéig a gyermekek, a juniorok, és a Stúdió ifjúsági - felnőtt top párosai is megkapták a nyárra való "házi feladatokat". A közös képzéseken több tréner, dietetikus, sportpszichológus foglalkozott a csapatokkal. 

Délutáni lazítás a halasi strandon

Nagy öröm volt, hogy ismét elfogadta meghívásunkat a világklasszis Massimo Arcolin és Laura Zmajkovicova, akik óriási motivációt, és új lendületet adtak versenyzőinknek. A világ élvonalát képviselő tánctanárpáros márt szinte hazajárnak Kiskunhalasra oktatni. Nagy igény van a felkészítő munkájukra és nem csak tőlünk, hanem az ország számos pontjáról érkeznek a többet tudni, tanulni akaró versenytáncosok.

Csoportkép a Tánchagyományok Házában

A táncházban az edzések egész nyáron működnek, egyedül a hobbi táncfoglalkozások szünetelnek, a felnőtt Salsa, a lady szóló latin, az ovis csoportok és gyermek táncok szeptemberrel indulnak újra, ahová mindenkit várnak a Stúdió 2000 tánctanárai - zárta övid nyári jelentését Juhász Ágnes.  

Képek forrása: Stúdió 2000 TSE