(►) Futás a békéért (galéria)
Sport

(►) Futás a békéért (galéria)

Közös futásban vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadétjai és diákjai, akikhez csatlakoztak hivatásos katonák is. A 2 kilométeres távot teljesítők között ott volt Molnár Nándor igazgató is. Mint megtudtuk, a demonstratív megmozdulás a sport jelentőségének hangsúlyozása mellett az volt, hogy kiálljanak a béke, a barátság mellett.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács minden évben egy sporteseménnyel ünnepli megalakulásának évfordulóját. Ennek keretében a tagországok katonái, kadétjai világszerte ugyanazon a napon futást szerveznek. Az esemény célja, hogy hangsúlyozzák a sport jelentőségét a katonai hivatásban. A 2023-as programhoz csatlakozott a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma is. Nemcsak a kadétok, hanem a diákok egy része is részt vett a programban. Hozzájuk csatlakoztak hivatásos katonák is, de több oktató, sőt, Molnár Nándor igazgató is vállalta a 2 kilométeres kihívást.

Összesen 228 diák volt ott a rajtnál a Thorma János szobornál. A futás a a Thúry József után át a főtérre vezetett, majd onnan visszatértek a Bocskai utcára. - Ez a futás tulajdonképpen egy demonstráció volt a barátságért és a békéért. Az is motivált minket a csatlakozáskor, hogy a mostani időszakban ez nagyon aktuális- fogalmazott Molnár Nándor igazgató. Mozgóképes összefoglaló a 19 órakor kezdődő híradóban.