Gábor Barbara aranyérmes lett a Football-Golf Európa-bajnokságon
Sport

Gábor Barbara aranyérmes lett a Football-Golf Európa-bajnokságon

Egy kiskunhalasi fiatalra, Gábor Barbarára lehetünk nagyon büszkék, aki egy különleges sportágban, a football-golfban is jeleskedik. A közelmúltban, Svédország volt a házigazdája az Európa-bajnokságnak, amelyen Barbara, Szabó Ronettával kiváló párost alkotva aranyérmet szerzett. A fiatal sportoló a Kiskunhalasi FC-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, jelenleg egyébként a Vasas Kubala Akadémia igazolt játékosa.

Gábor Barbara tehetséges labdarúgó. Erre bizonyíték az, hogy 2018-ban a Kiskunhalasi FC-ből az Airnergy FC-ba, majd az MTK-ba igazolt. Jelenleg a Vasas Kubala Akadémia játékosa, valamint a Testnevelési Egyetem hallgatója. Ráadásul Barbara egy különleges sportágban, a football-golfban is jeleskedik. A kiskunhalasi fiatal a Svédországban megrendezett Európa-bajnokságon a páros kategóriában szerepelt. A Gábor Barbara - Szabó Ronetta kettős egészen kiváló teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert. Barbi a közelmúltban a világbajnokságon is szerepelhetett. Egyéniben a tizedik helyen végzett, párosban pedig, Kuchta Dóra oldalán az igen előkelő negyedik helyet szerezte meg. 

A sportág lényege, hogy egy 5-ös méretű futball labdát a lehető legkevesebb rúgással kell a kezdőrúgás helyéről egy 53,5 centiméter átmérőjű és 40 centiméter mély, legalább 50 méteres körzetben elhelyezett lyukba eljuttatni. A pályák 18 szakaszból állnak, hosszuk akár a 7 000 métert is meghaladhatja. Minden szakaszhoz egy számot /PAR/párosítanak, mely azt jelenti, hogy egy jó footgolf játékos hány rúgással juttatná a lyukba a labdát.