Gábor: Dél-Amerikában, a Dakaron
Sport

Gábor: Dél-Amerikában, a Dakaron

Harmadik napja van Dél-Amerikában a halasi Víg Gábor, aki tagja a magyar Dakar-csapatnak. A  mezőny vasárnap vág neki a több mint kilencezer kilométeres útnak.

 
Több mint tizenhárom órás repülőút után érkezett meg a magyar Dakar-csapat az argentin fővárosba. Az utazókkal van Víg Gábor, aki egy játékon nyerte el a lehetőséget arra, hogy testközelből lássa a világ legnehezebb rallyversenyét.
 
A halasi fiatalember a fotón látható terepjáró utasaként teszi meg az Argentínát, Bolíviát és Chilét átszelő maratoni versengést. Gábor jelezte, hogy nem passszív résztvevője kíván lenni a futamnak, hanem együtt akar ténykedni a Sandlander-csapattal. Harmadik napja van a magyar team Dél-Amerikában, már átvették a járműveket, most azok felkészítése folyik.
 
A rajt január ötödikén, vasárnap lesz, a végállomás január 18-án, a chilei Valparaiso-ban. Víg Gábor már bejelentkezett interneten keresztül, sőt már fotót is küldött a távoli kontinensről. Az időjárás más, mint idehaza: volt már 35 fokos meleg és szakadó eső is.
 
Jáger Levente
Fotó: facebook.com