Generációváltás a halasi úszóknál: már vannak eredmények (galéria)
Sport

Generációváltás a halasi úszóknál: már vannak eredmények (galéria)

Generációváltás zajlott az elmúlt időszakban a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesületnél. Egy sikerekben gazdag korszakot követően új korosztály bontogatja a szárnyait. Novotny Attila vezetőedző szerint vannak eredmények, a 10-12 éves gyermekek már felhívták magukra a figyelmet. Közben folyik az utánpótlás nevelése is, Csontos Kristóf többek között óvodás gyermekeknek tart játékos foglalkozásokat. 

Egyelőre még a fedett uszodai részben, abban a bizonyos 19 méteres medencében készül a megméretésekre a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület újabb korosztálya. Generációváltás volt a klubnál az elmúlt időszakban, de Novotny Attila vezetőedző azt mondja, az elvégzett munka mindig meghozza a gyümölcsét. Tiz-tizenkét éves gyermekek úsznak nagy lelkesedéssel és ahogy hétről hétre beszámolunk róla, érmekben, pontszerző helyezésekben, egyéni csúcsjavításokban sincs hiány. Biztosak lehetünk abban, hogy a folytatás is sikeres lesz. 

Fontos a klub számára az utánpótlás nevelése, ennek szellemében több korcsoportban zajlanak a foglalkozások, edzések. Csontos Kristóf szerint már óvodás korban el lehet kezdeni a felkészítést. Ilyenkor még a játékosság a legfontosabb, de ezek fontos lépések a jövő szempontjából. Ezek az alkalmak jó alapot teremthetnek arra, hogy ezek a gyermekek a jövőben Novotny Attila versenyzői gárdáját erősítzsék.