Győrfi Alen visszatér
Sport

Győrfi Alen visszatér

Az előttünk álló hétvégén rendezik a Superbike világbajnokság egyik betétsorozataként futó FIM Superstock 1000 Kupa idei kilencedik, utolsó előtti fordulóját, amelynek a franciaországi Magny-Cours ad otthont. A verseny nagy visszatérője a korábbi Európa-bajnok Győrfi Alen lesz, aki három hónap kihagyás után ül fel újra a H-Moto Team BMW-jének nyergébe.  

A 2013-as FIM Superstock 1000 Kupa első fordulóin Győrfi Alen folyamatosan javuló teljesítményt mutatott, és ahogy gyűjtötte a versenykilométereket az új BMW-vel, úgy javultak sorra az eredményei is. A hegy csúcsát eddig a monzai futam jelentette, ahol Alen tökéletes versenyzéssel, egy 4-5 fős boly élén célba érve, a 12. helyet szerezte meg a rendkívül erős mezőnyben, amivel négy bajnoki pontot szerzett.
 
Utána viszont sajnos megszakadt ez a pozitív tendencia, és a kiskunhalasi motoros előbb Portimaóban, majd Imolában is bukott, és utóbbi alkalommal olyan szerencsétlenül megütötte magát a földre érkezéskor, hogy eltört kézfejében az egyik porc. Bár Alen rehabilitációját idehaza a legjobb orvosok felügyelték, ám a felépüléshez szükséges időt így sem lehetett megspórolni, hosszas-hosszas kényszerpihenő várt a 2007-es év 125 köbcentis Európa-bajnokára.
 
Ez a kényszerpihenő most viszont a végére ért, Alen múlt szerdán egy sikeres tesztet teljesített H-Motós csapattársával, Németh Balázzsal együtt, és a főpróba pozitív benyomásai után megváltotta repülőjegyét Magny-Cours-ba, ahol tehát már ő is újból harcba indul a magyar csapat sikeréért. Az utolsó befejezett futamán pontot szerzett – ebből mindenképp erőt meríthet a folytatásra, és az ott megszakadt pozitív útra szeretne most minél hamarabb újból rátalálni.
 
Győrfi Alen #40
„Végre verseny! Nagyon nehéz volt kivárni ezt az időt, és mindent elkövettem annak érdekében, hogy minél hamarabb felépüljek kézsérülésemből. A kezem még mindig nem száz százalékos, de már lehet terhelni. A szabadedzéseken igyekszem majd visszarázódni, és újra felvenni a ritmust a BMW-vel. Magny-Cours-ban az előző két évben nem volt szerencsénk, most szeretnénk megtörni a jeget. Próbálok majd a pontszerző helyek közelében végezni, de három hónap hosszú idő, úgyhogy nem szabad kapkodnunk, szépen fokozatosan kell felépítenünk ezt a hétvégét, és újra felvennünk a FIM Superstock 1000 Kupa tempóját.”