Gyovai ezüstös vágtája

Gyovai István is bakra ült a tegnap, Kecskeméten megrendezett Hírös Vágtán. A halasi városvezető a polgármesterek számára kiírt fogathajtó-versenyen szerepelt, és a második helyen végzett. A Nemzeti Vágtára kvalifikáló futamon a halasi Takács István lovagolt, és az előfutamában a harmadik helyet szerezte meg. (Fotók: www.kecskemeti-hirhatar.hu.)

Fogatra ült Kunpeszér, Bugac, Szabadszállás és Izsák polgármestere is tegnap, a Hírös Vágta egyik kísérő programjában, a települési vezetők számára kiírt fogathajtó versenyen. Az izgalmas, közönségszórakoztató futamon nem vallott szégyent a halasi polgármester, aki a második helyet szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A győztes Bugac irányítója, Szabó László lett, aki gyakorlott hajtónak számít. A második helyezésért járó serleget Gyovai István a kiskunhalasi Lovardának ajánlotta fel- tájékoztatta szerkesztőségünket a halasi városháza.

A Hírös Vágtán pattant nyeregbe a fiatal Takács István is, aki Kiskunhalas színeiben szerette volna kivívni a jogot a budapesti, Nemzeti Vágtán való részvételre. A tehetséges fiatalember az előfutamában a harmadik helyen végzett, így nem jutott tovább. Teljesítménye azonban így is elismerésre méltó.

Jáger Levente