Halas lehet a lovas rendőrök találkozóhelye
Sport

Halas lehet a lovas rendőrök találkozóhelye

Ismét jelesre vizsgázott a halasi lovaspálya, hiszen rangos nemzetközi rendőr lovasverseny helyszíne volt. A Készenléti Rendőrség több nemzet lovasrendőreinek részvételével tartotta a megmérettetést. A rendőrség és a város hagyományt szeretne teremteni a halasi az eseménynek.

A kiskunhalasi lovasbázis második alkalommal látta vendégül a Készenléti Rendőrség lovasait, immáron nemzetközi szintre bővítve a meghívott versenyzők körét. A rendezvény célja a magyar rendőrség és a meghívott külföldi országok rendőrlovasszolgálatai, valamint a hazai rendőrség és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Lovas Tagozata közötti szakmai együttműködés fejlesztése, továbbá a Készenléti Rendőrség lovasszolgálatának népszerűsítése a lakosság körében.

A versenyen a lengyel, cseh, szlovák és szerb nemzetiségű csapatok mellett az OPSZ, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a Készenléti Rendőrség lovasrendőrei vettek részt. – Ma már nem kérdés, hogy a lovasrendőrszolgálat méltó helyén van a magyar rendészet rendszerében. A kiskunhalasi lovasbázis pedig kiváló helyszín ahhoz, hogy a lovasrendőrök nemzetközi mezőnyét vendégül lássa, ahol egy ilyen verseny keretében kicseréljék a különböző nemzetek lovasrendőrei a szakmai tapasztalataikat – hangsúlyozta Balogh János vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség országos parancsnoka. Gyovai István Kiskunhalas polgármestere szerint a több mint egy évszázados halasi lovassport kiváló szakmai háttere lehet egy ilyen nemzetközi lovasrendőr találkozóknak.

akos-20140605-rendor-lovas 04

 A Készenléti Rendőrség lovasaival az elmúlt hétvégén a városban és a környező külterületeken is lehetett találkozni, ahol a helyi rendőri erőket lovas járőrszolgálattal erősítették. Vasárnap kora délelőtt a Készenléti Rendőrség zenekara ébresztette a halasiakat látványos zenés felvonulással invitálták a helybélieket a lovaspályán zajló verseny színhelyére. A hétvégi programokat színesítette a Kiskunhalasi Lovasbandérium bemutatója, valamint a Készenléti Rendőrség zenekarának látványos gyep-showja.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1349|limitstart=0|limitcount=0}