Halasi arany a Világtáncfesztiválon
Sport

Halasi arany a Világtáncfesztiválon

Nagymihály Balázs (ProArt) és Szalai Ágnes (Studio 2000) állhatott fel a dobogó tetejére Budapesten, a Világtáncfesztiválon megrendezett felnőtt-ifjúsági latin ranglistaversenyen. A megméretésen Mészáros Mihály (Pro Art) és Szatmári Dorottya (Studio 2000) hatodik helyen zárta a döntőt.

A Sportház Szabadidő- és Sportcentrumban, a párosokat megvilágított parkett és elegáns környezet várta szépszámú közönség előtt. A latin ranglistára benevezett 36 párosból 33 lépett parkettre. A szokásoknak megfelelően 6 páros táncolt végül döntőt, köztük a magyar bajnokság érmeseivel, így Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes is. Egy másik halasi érdekeltségű páros is helyet kapott a hatos döntőben, Mészáros Mihály (Pro Art) és Szatmári Dorottya (Studio 2000), ők végül a hatodik helyen végeztek.

Szalai Ági és Nagymihály Balázs megtudtuk, hogy örülnek az újabb sikernek, jól ment nekik a tánc és az utóbbi időben tanult új elemekből nagyon sok mindent sikerült megmutatniuk a parketten. Sokat óráztak a nyáron, változtattak sok mindenben, többek között a technikán is, és most kezd igazán összeállni a táncuk. Az augusztusi German Open évzáró verseny után a felnőtt-ifjúsági latin ranglistaverseny évadnyitó volt számukra, amelyen a felkészülés közben indultak el. Rengeteg munka vár rájuk a következő hetekben, van pontos edzéstervük, a cél pedig a latin világkupa, majd a latin világbajnokság.

Felnőtt-ifjúsági latin ranglista (33 induló):

1. Nagymihály Balázs (ProArt), Szalai Ágnes (Studio 2000)
2. Süttő Roland, Tombácz Anikó
3. Zilahy Szabolcs György, Mikes Anna
4. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
5. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
6. Mészáros Mihály (Pro Art) és Szatmári Dorottya (Studio 2000)

Kovács Iván (forrás: tanchirek.info)