Halasi arany és bronz a Nemzeti Lovardában
Sport

Halasi arany és bronz a Nemzeti Lovardában

Első ízben rendezte meg a Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága a szabadidő lovasok döntőjét a Nemzeti Lovardában Budapesten a hétvégén. A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület két lovasa minősült a részvételre díjugratásban haladó és nehéz kategóriában. Nehéz kategóriában Kocsis Linett (Bicarlo T) győzött (címképen), Bédi Luca (Fernando Ferkó) harmadik lett.

Kocsis Linett Bicarlo T nyergében indult mindkét kategóriában. Bédi Anna Luca Fernando Ferkót lovagolta. Linett első nap a haladó kategóriában egy verőhibával teljesítette az alappályát, Luca a hibátlan alappályával összevetésben 8. helyen végzett. A nehéz kategóriában ráérezve a különleges helyszínen való versenyzésre már dobogós helyen végeztek lovasaink. Linett második, Luca pedig harmadik helyen végzett.

Bédi Luca és Fernando Ferkó

Vasárnap mindkét lovas mindkét kategóriában hibátlan alappályát teljesített, sajnos az összevetés után Bédi Anna Luca lemaradt a dobogóról. Kocsis Linett a haladó és a nehéz kategóriában is második helyen végzett a versenyszámban.

Az eredményhirdetése (fotó Rózsahegyi Róbert)

Az összetett számításban a nehéz kategóriát Kocsis Linett megnyerte, míg Bédi Luca az összesítésben a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A Kiskunhalasi Lovasbandérium SE sportolóinak edzője Rózsahegyi Róbert a helyszínen segítette és kísérte figyelemmel a versenyzést. A halasi lovasok felkészítését két határőr dózsás szakember, Fazekas István és Karádi Ármin végezték.

Képek: Hajdu Krisztina