Halasi (arany)érmek a gyorstollas Európa-bajnokságon
Sport

Halasi (arany)érmek a gyorstollas Európa-bajnokságon

Kiváló, nemzetközileg is jegyzett eredményekkel hangolt a saját rendezésű versenyére a Kiskunhalasi Gyorstollas és Szabadidősport Egyesület. Balatonboglár volt a házigazdája a crossminton Európa-bajnokságnak, amelyen a halasiak adták a honi mezőnyből a legtöbb versenyzőt. Mint megtudtuk: három arany-, három ezüst-, valamint három bronzéremmel térhettek haza a Szitakötők.

A napokban Balatonboglárra figyeltek a gyorstollas szerelmesei, a magyar tenger partján rendezték meg a sportág Európa-bajnokságát. Tizennégy nemzet delegálta a legjobbjait a rangos megméretésre, amelyen Magyarországot, legnagyobb versenyzői létszámmal a Kiskunhalasi Gyorstollas és Szabadidősport Egyesület képviselte. A tizenhat Szitakötő kiváló eredményekkel és kilenc éremmel mutatta meg, hogy városunk a sportág egyik hazai fellegvára. 

Igás Andor tájékoztatása szerint az U12-es korosztályban Czibolya Márk, +40 női párosban a Hodonickiné Andrási Anikó-Huczek-Vízkeleti Márta kettős, míg a 60+ vegyespárosok között a Modok Benőné Marika-Károlyi Tibor duó Európa-bajnok lett. Az U12-es korosztályban, a lányoknál Huczek Zsófia ezüstérmet, míg Igás Luca bronzérmet nyert. Az U18-as fiúk mezőnyében Antal Zoltán második volt, Hodonickiné Andrási Anikó a 40+ korosztályban nyert egy igen értéket bronzérmet. Az 50+ kategóriában Szabó-Mikor Márta élete első Európa-bajnokságon egy szépen csillogó bronzérmet szerzett. Károlyi Tibor a kontinensviadalom ezúttal a 60+ korosztályban ezüstéremmel gazdagította eddig is tekintélyes éremkollekcióját.

Ami a többiek szereplését illeti, valamennyien büszkék lehetnek a teljesítményükre. Juhász Ágnes, Katus Viktor, Varga Tamás, Vida Jácint, Barna Ferenc, Horváth Szilveszter minden dicséretet megérdemel, csakúgy, mint Igás Andor, aki kilencedik volt. Andor és Jácint kettőse ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot, Modok Benőné pedig egyéni negyedik hellyen is büszkélkedhet.

A Szitakötők csapata eddigi legjobb mérleggel, kimagasló eredményekkel zárt: 3 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem lett a vége, ez a magyar küldöttség eredményét (5 arany, 7 ezüst, 13 bronz) nézve is mutatja, hogy meghatározóak vagyunk ebben a sportágban. Most már a saját verseny van a fókuszban, amely már a tizedik lesz a sorban július 27-én – összegezte Igás Andor edző az Európa-bajnokságot.