Halasi elismerések díjugratásban
Sport

Halasi elismerések díjugratásban

Domonyvölgyben a Lázár Lovasparkban tartotta évértékelő közgyűlését a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága. Az elismerések napirendjénél négy kiskunhalasi lovas, Weinhardt Virág, Füzér Gábor, Bánfi Vilmos és Varró József is szerepeltek.

A díjugrató szakág éves közgyűlésein a szakmai munka értékelésén túl, a tárgy esztendő legsikeresebb lovasait, szakembereit és „nagy öregjeit” rendre elismerik. Az ülésterem elnöksége fölött kihelyezett, az esztendő emlékezetes pillanatait felidéző óriás képek központi helyét a honi lovassport legnagyobb utánpótlássikerét elérő Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) fényképe foglalta el, amely jelezte a várható újabb díjazását.

A halasi lovas lány 2013. július 19-én, a spanyolországi Vejerben rendezett Gyermek Díjugrató Európa-bajnokságon egyéniben aranyérmet szerzett Bognár Jen Cor nevű lovával és egyben tagja volt a bronzérmes magyar csapatnak. E kimagasló eredménye okán kapott elismerést a szakágtól, amit Lázár Vilmos Magyar Lovassport Szövetség elnöke nyújtotta át és gratulált hozzá Juhász Tibor a szakág elnökségi tagja. Virág edzője, Füzér Gábor szintén elismerésben részesült.

varrovili

Az egyetemes és magyar lovassportban elért eredményeiért köszöntötték 70. születésnapja alkalmából a szövetségi vezetők Varró Józsefet katonai világbajnok díjugratót, olimpikont, sokszoros magyar egyéni és csapatbajnokot. Ugyancsak 70. születésnapja alkalmából ismerték el Bánfi Vilmos (Határőr Dózsa SE) pályaépítő életpályáját a díjugrató szakág vezetői a szombati eseményen.

Szöveg: Kovács Iván
Fotók: Hajdu Krisztina

{phocagallery view=category|categoryid=1211|limitstart=0|limitcount=0}