Halasi érmek a Megyei Kézilabda Final 4 második napján (galéria)
Sport

Halasi érmek a Megyei Kézilabda Final 4 második napján (galéria)

A Kiskunhalasi UKSC több szempontból is emlékezetes két napot szerzett a kézilabdabarátoknak azzal, hogy elvállalta a Megyei Kézilabda Final 4 házigazdájának szerepét. A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Járdi Ádám szerint egy fantasztikus két napon vannak túl a sportág barátainak. Az UKSC férfi csapata egyetlen góllal maradt alul a döntőben, a női csapat a harmadik helyért járó bronzérmet vehette át, míg a serdülők a III. osztály területi bajnokai voltak. 

Ismét megteltek a lelátók a Dékáni-sportcsarnokban a Megyei Kézilabda Final 4 második napján. Vasárnap három mérkőzést láthattak a sportág barátai. Külön öröm, hogy nemcsak a kiskunhalasi drukkerek képviseltették magukat, hanem jöttek szurkolók Kalocsáról, Kiskunmajsáról, Lajosmizséről, Nemesnádudvarról és Soltvadkertről is. A hangulatfelelő ezúttal is Horti Gábor volt, aki szemmel láthatóan élvezte a mennyei megyei mérkőzések minden pillanatát. A férfiak bronzmérkőzésével indult a nap, ahol a kalocsaiak verték a vadkertieket, így a paprika városának csapata örülhetett az éremnek, amelyet Mák Kornéltól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökétől vehettek át. 

A női bajnokságból egyetlen mérkőzés volt hátra, ezen a már bajnok Nemesnádudvar a Kiskunmajsával találkozott. Az aranyérmes magabiztos győzelmet aratott. Következhetett a férfi finálé, amelynek felvezetéseként díjakat adtak át. Bács-Kiskun Megye Kézilabdázásáért elismerést kapott Rátai Róbertné, aki évtizedeken át fontos szereplője volt annak, hogy komoly sikereket ért el Jánoshalmán ez a sportág. A kitüntetést dr. Mezei János, a Magyar Kézilabda Szövetség felügyelőbizottsági elnöke és Járdi Ádám megyei elnök adta át. A döntő előtt búcsúztatták el Kabók Józsefet, aki utolsó hivatalos mérkőzésén működött közre a szövetség delegáltjaként. 

A Kiskunhalasi UKSC - Mizse KC mérkőzésről még nagyon sokat fogunk beszélni. A telt házas lelátók előtt, fantasztikus hangulat mellett kézilabdáztak a csapatok. Az első 30 percben úgy tűnt, hogy a lajosmizseiek nyerhetik a mérkőzés. A különbség az első 20 percben 2-3 gólos volt a vendégek javára, ám a 21. perctől csak mizsei gólt jegyezhettünk fel, így a félidőben 15-9-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A térfélcsere előtt nekünk halasiaknak kedves történéseket láthattunk. Átvette az aranyérmet az UKSC serdülő III. osztályú csapata, amely régióbajnok lett. A megyei I. osztályban harmadik női csapat is megkapta a jól megérdemelt érmét Fülöp Róbert polgármestertől. 

A második harminc perc elején úgy tűnt, nem fog változni a játék képe. Négy perc elteltével maradt a hatgólos mizsei előny, ám ekkor fergeteges hajrába kezdett az UKSC. Gillich Szilárd zseniális védéseivel, óriási szívvel kézilabdázva a 41. percben Hári Gergő góljával 17-17 volt az állás. Tombolt a közönség és a kispad is. A következő 9 perc megint az ellenfélé volt, az 50. percben 23-19-es mizsei előnyt jegyezhettünk fel. Volt visszaút, a halasiak mindent odatettek a pályára. Sok hiba is volt a játékban, de ami hihetetlennek tűnt, az valóra vált 22 másodperccel a vége előtt. Tóth Botond gólja egyetlenre csökkentette a különbséget. A vendégek visszafelé passzoltak, a halasiak megkapták a labdát, de nem sikerült az egyenlítés. Kiskunhalasi UKSC - Mizse KC 24-25. A mieink minden elismerést megérdemelnek, Járdi Ádám elnök szerint Kiskunhalas mindenből jelesre vizsgázott. Az érmeket Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester adta át.