(►) Halasi ezüstérem a megyei tűzoltósport-versenyen
Sport

(►) Halasi ezüstérem a megyei tűzoltósport-versenyen

Két év szünet után rendezték meg ismét a megyei tűzoltósport-versenyt, amelynek során négy számban mérték össze erejüket az indulók. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség volt a házigazdája a versengésnek, amelyen a hazaiak mellett a bajai, a kalocsai, a kecskeméti, a  kiskőrösi, a kiskunfélegyházi parancsnokságok delegáltak egy-egy csapatot. A versenyt a kiskőrösiek nyerték a halasiak előtt, egyéniben viszont az első három hely a házigazdáé volt. 

2019. május 23-án tudták utoljára megrendezni a megyei tűzoltósport-versenyt, utána a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. Három év után ismét a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen mérték össze erejüket Bács-Kiskun megyei hivatásos parancsnokságainak csapatai. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Babud Jenő ezredes, a házigazda kirendeltség vezetője elmondta,  a baja, a kalocsai, a kecskeméti, a kiskőrösi, a  kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi tűzoltók versengtek egymással, mégpedig négy számban. A horoglétra-mászás, a 100 méteres akadályfutás, a 4x100 méteres váltó és  a kismotorfecskendő-szerelés bizony embertpróbáló feladat. A verseny válogató volt az országos döntőre.

A halasiak ezúttal sem vallottak szégyent. Az egyik legnehezebb számban, a horoglétra-mászásban csak halasiak állhattak fel a képzeletbeli dobogóra. Huczek Zsolt, Kisa Péter és Pakai Szabolcs volt a sorrend. A  100 méteres akadálypályát Kisa Péter teljesítette leggyorsabban Szikora Tamás és Huczek Zsolt előtt. Egyéni összetettben Kisa Péter volt a bajnok, a második Huczek Zsolt, a harmadik pedig Borbás Roland volt. A csapatversenyben Kiskőrös, Kiskunhalas, Baja volt a sorrend. További felvételek az este  7 órakor kezdődő híradóban. 

Videó: Vercz András