Halasi gyermekek szurkoltak a történelmi győzelemnél
Sport

Halasi gyermekek szurkoltak a történelmi győzelemnél

Több mint harmincezer gyermek és néhány száz őket kísérő felnőtt ülhetett ott a Puskás Ferenc Stadionban a Magyarország - Anglia Nemzetek Ligája mérkőzésen. Kiskunhalasról és Balotaszállásról is több szurkolói csoport élhette át a csodát, a magyar győzelmet, amelyre 60 éve nem volt példa.

Életreszóló élménnyel gazdagodtak azok a gyermekek és felnőtt kísérőik, akik ott ülhettek szombaton este a Puskás Arénában a Magyarország - Anglia labdarúgó-mérkőzésen. A Nemzete Ligája keretein belül lejátszott meccsen egy UEAFA-döntés miatt 14 év alattiak és a rájuk vigyázó 18 év felettiek szurkolhattak. Szerencsések voltak azok a halasiak és balotaszállásiak, akik átélhették a nem mindennapi 90 perc izgalmait és örömeit. Több csoport is felutazhatott a találkozóra. 

A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai is elkészítették a közös fotót a Puskás Aréna előtt. A Szilády RFC is élt a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosította lehetőséggel. Egy busszal 44 ifjú labdarúgó és 5 kísérő ülhetett ott a lelátókon. A Kiskunhalasi FC is képviseltette magát a találkozón, kiskunhalasi és balotaszállási gyermekek drukkolhattak a magyar válogatottnak, amely aztán 1-0-ra legyőzte nagynevű riválisát. Ez utoljára 60 évvel  ezelőtt történt meg, így nyugodtan írhatjuk: a halasiak is részesei voltak a történelmi siker utáni boldogságcunaminak.