Halasi győzelem a Triád Kupán (galéria)
Sport

Halasi győzelem a Triád Kupán (galéria)

Kiváló hangulatú, izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzések jellemezték a Triád Kupát szombaton a Halasi Tenisz Club Erzsébet kirányné téri pályáin. Szalai Péter évekkel ezelőtt találta ki ezt a különleges szabályokkal lebonyolított versenyt, amelyen a halasi klub sportolói mellett kalocsai és kiskőrösi teniszezők is megmérették magukat. A három település párharcát a házigazda nyerte.

Szalai Péter indította útjára a Triád Kupát, amelynek sajátos szabályrendszerét is a kitaláló alkotta. Ennek lényege, hogy párosok meccselnek egymással, de egy duó ugyanabban az összeállításban csak egyszer léphet pályára. A folytatásban mindig más társat kell választani. Ez rendkívül változatossá teszi a küzdelmeket és a mérkőzéseket. A rajt óta nemcsak a Halasi Tenisz Club játékosait hozza lázba a sorozat, hanem a kalocsai és kiskőrösi sportbarátok is rendszeres résztvevői a Triád Kupáknak. 

Szombaton megint a Halasi Tenisz Club volt a házigazdája a soroztat hetedik állomásának, közel negyven, mindenre elszánt játékos gyűlt össze a sport és a társaság kedvéért. Mentek a zrikák egy-egy pontos ütés után. Több olyan mérkőzés is volt, ahol kiegyenlített volt a játék és minimális különbség volt a párosok között. A mosoly és egy humoros megjegyzés még egy rosszabb ütés, egy hálóba csapódó szervát is megszépített. Spotszerűségből valamennyi résztvevő jelesre vizsgázott. Eredmények: HTC - Kalocsa 6:3, Kalocsa - Kiskőrös 7:2, HTC - Kiskőrös 5:4. Összesítésben a Halasi Tenisz Club nyerte a Triád Kupát a Kalocsa és a Kiskőrös előtt.