Halasi győzelmekkel indult az idei Szilády Kupa (galéria)
Sport

Halasi győzelmekkel indult az idei Szilády Kupa (galéria)


Nyolc mérkőzéssel indult a XIV. Szilády Kupa Középiskolás Labdarúgótorna. Az idei megméretés forgatókönyvét javarészt a járványhelyzet írta, a korábban tízcsapatos sorozatra idén nyolc iskola nevezett. Kiskunhalast a házigazda Szilády, a Bibó, a Tekó, a Dékáni és a Vári képviseli, Kecskemétről a Piarista Gimnázium és a Református Gimnázium vállalta a megméretést, Kiskőrösről a Wattay érkezett. A szervező iskola szurkolótábora mellett kitettek magukért a bibósok és a tekósok is, így a hangulatra nem lehetett panasz. A napot legjobban a halasiak közül Bibó-gimnázium zárta két győzelemmel, a Szilády neve mellett pedig egy győzelem és egy döntetlen szerepel.

Jó hangulatban és hangosan indult a XIV. Szilády Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó Torna. Egy év kihagyás után szervezte meg a sporteseményt a Szilády Áron Református Gimnázium, amely a korábban meghívott határon túli csapatok nélkül kénytelen lebonyolítani a programot. Kiskunhalas kimaxolta a részvételt, ugyanis valamennyi középiskola képviselteti magát. Kecskemétet a piarista és a református gimnázium, Kiskőröst pedig a Wattay-szakképző képviseli. A péntek ebéd utáni ünnepélyes megnyitón a legnagyobb ováció a Szilády csapatát fogadta, akik egy hatalmas transzparens előtt vonultak be a terembe. Szóltak a dobok, a trombiták.

A megjelent csapatokat és nézőket Arany-Michels Richárd református lelkész és Varga Judit igazgatónő köszöntötte. A hangulatot tovább fokozta Szakál Maja országos bajnok fitneszversenyző parádés gyakorlata. A hivatalos kezdés után mindenki nagyon várta a középkezdést is. A nyitómeccset a hagyományok szerint a házigazda játszotta, ezúttal mondhatni a két házigazda, mert a Szilády a kupának helyet adó Dékánival meccselt. Zákány Sándor tanítványai a csapatkapitány Fenyvesi Bálint góljaival nyertek 2-0-ra. A legnépesebb és leghangosabb drukkertáborral a hátuk mögött a sziládysok a Wattayval egy jó meccset játszottak. Az ellenfél szerzett vezetést, de a házigazda fordított, nem ki hangzavart és ovációt okozva ezzel. A csattanó még hátravolt: az ellenfél egyenlített és a lefújáskor is maradt a 2-2-es eredmény.

A Bibó István Gimnázium egy rangadóval kezdett. A Tekó volt az ellenfél, amely gyorsan hátrányba került. A Bibó újabb gólja után úgy tűnt, máris eldőlt a három pont sorsa. A Rákóczi nem adta fel és szépíteni tudott, majd egy emberelőnyből veszélyeztethetett volna. Ezt nem sikerült gólra váltani, aztán a hajrában a villámgyors és pontos Lengyel Szabolcs-Huszka Bendegúz páros hathatós közreműködésével 4-1-re hozták a meccset. A folytatásban Molnár Csaba csapata gólfesztivált rendezett a Vári ellen, így a gimnazisták két győzelemmel, 13-1-es gólaránnyal várhatják a szombatot. 

A Tekó vereséggel indított, majd a nap zárómérkőzésén magabiztosan legyűrte a piaristákat. Szombaton az eddig nyeretlen Vári vár a Rákóczira. A Dékáni is tudott javítani a Szilády elleni verség után. Bátory Gábor csapata 5-3-re legyőzte a kecskeméti református gimnáziumot, így három ponttal zárta az első napot. A Várinak is holnap van lehetősége arra, hogy a rossz kezdést feledtesse. Az első mérkőzés 9 órakor kezdődik. (Az első nap eredményei: Dékáni - Szilády 0-2, Vári - Piarista 1-4, Wattay - REFI 2-1, Bibó - Tekó 4-1, Szilády - Wattay 2-2, Bibó - Vári 9-0, Dékáni - REFI 5-3, Tekó - Piarista 4-0.)