Halasi ökölvívók a makói Ütős Estén
Sport

Halasi ökölvívók a makói Ütős Estén

Három versenyző képviselte a Halasi Box Clubot a Makón megrendezett Ütős Este elnevezésű rendezvényen. Mester Sándor klubelnök tájékoztatása szerint a három halasi srác szépen helytállt a bemutatómeccseken. ketten életük első megméretését élhették át.

Egész napos városi sportfesztivált rendeztek szombaton Makón. Ennek része volt az Ütős Este elnevezésű program, amelynek keretein belül 11 mérkőzést rendeztek. A Halasi Box Club három fiatallal képviseltette magát a rangos eseményen, Kádár Dániel, Varga Máté, és Tüske Liem lépett szorítóba. Mindhárom találkozót edzőmeccsként sorolta be a zsűri -kaptuk a tájékoztatást Mester Sándor klubelnöktől. A halasi srácok nem vallottak szégyent.

A junior 71 kilogrammban Varga Máté a makói Gera Bence ellen meccselt. Mint megtudtuk: Máté jóval könnyebb volt ellenfelénél, ennek ellenére végig uralta a meccset. Egy alkalommal még rá is kellett számolni a hazai versenyzőre. Bár a hivatalos végeredmény döntetlen lett, mindenki tudta, hogy a halasi srác hozta a meccset.

A junior 60 kilogrammban Kádár Dániel szintén makói versenyzővel került szembe. Daninak ez volt az első meccse, csakúgy, mint riválisának, Tóth Milánnak. A halasi fiatal ügyes volt, meggyőző fölénybe került az első menet végétől. Mivel edzőmérkőzésről volt szó, a hivatalos végeredmény döntetlen, de itt is a mi fiúnk volt a jobb.

Az ifjúsági 92 kilogrammban a szintén elsőmeccses Tüske Liem a hazai Nadobán Alex ellen bokszolt. a makói versenyző agresszíven, támadólag lépett fel már az első másodpercekben, hiába talált tisztán Liem sok szép egyenese, ő kezdeményezett, rohamozott. A bíró - bár Liem ütést alig kapott, de inkább védekezett, többször a kötélhez szorult - a második menetben beszüntette a mérkőzést. Az eredmény - értelemszerűen - itt is döntetlen lett.

- Mindhárom halasi fiú biztató formát mutatott az ősszel induló korosztályos magyar bajnokságok előtt. Maguk mondták, hogy erősíteni kell a kondicionális felkészülést, és jobban kell ügyelni a védekező elemek kidolgozására, begyakorlására. Reméljük, a soron következő edzéseken így is dolgoznak, hiszen a tehetségük, technikai tudásuk megvan hozzá, hogy jó bokszolók legyenek- fogalmazott Mester Sándor.