(►) Halasi sikerek a 22. Testvérvárosok Kupáján (galéria)
Sport

(►) Halasi sikerek a 22. Testvérvárosok Kupáján (galéria)

Óriási előzetes érdeklődés volt a régió egyik legrangosabb ökölvívó eseménye, a Testvérvárosok Kupája iránt. Soha nem volt még olyan, hogy 160 fő részvételét jelezzék a házigazda Halasi Box Clubnak. Sajnos, az anyagi lehetőségek okán egyetlen napba kellett besűríteni a mérkőzéseket, így fájó szívvel, de meg kellett húzni a nevezési határt. Így is négy edzőmérkőzés mellett 40 éles meccset láthattak a boksz szerelmesei, a versenyt egyébként megtisztelte jelenlétével a szövetség vezérkara, valamint Gedó György olimpiai bajnok is. A HBC fiataljai remek eredményeket tudtak felmutatni a nap végén.

Ismét ökölcsattogástól, biztatástól volt hangos a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola tornacsarnoka. A régió egyik legrangosabb ökölvívótornájának adhatott otthont a létesítmény. A szervező Halasi Box Club joggal lehet büszke erre az eseményre, amely az elmúlt több mint két évtized alatt komoly ismertségre, elismertségre tett szert a sportágban. - Hatalmas meglepetésre 160-an neveztek a már hagyományos – és sokak által várt –versenyre, ez rekord. Sajnos, az idei költségvetés csak egy napos torna szervezését tette lehetővé, így bizony bemutató meccsekre – amik pedig nagyon fontosak az utánpótlás szempontjából – nem kerülhetett sor, és a viszonylag legkevesebbet nevezőt számláló felnőtt/elit korcsoportot ki kellett hagyni. A szabályok szerint – a sportolók egészségvédelme érdekében is – egy nap 40 meccsnél többet nem engedélyeznek. Végül is 33 klub sportolói jelentek meg a mérlegelésen, és 4 edzőmérkőzés, 40 „éles” összecsapás jelentette a szombati programot- tudtuk meg Mester Sándortól, a házigazda klub elnökétől.

Mester Sándor és Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke

A megméretés rangját mutatta, hogy tiszteletét tette Kiskunhalason Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Tóth Zsuzsanna, a szövetség főtitkára, és Juhász Roland a szakszövetség bíróbizottságának elnöke. Dr. Kassai László az elnökség tagja is jelen volt, és elismerését fejezte ki a házigazdáknak. Egy évvel ezelőtt már városunkban üdvözölhettük Gedó Györgyöt, aki olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, nem mellesleg a sportág élő legendája. Eljöttek az egykori halasi ökölvívók is. A mostaniak pedig kiváló szerepülésükkel okoztak örömet elődeiknek.

Kürtös Xavér, Babai Dominik, Mátyás Ádám is hozta a saját edzőmérkőzését, helytállásuk biztató, egyfajta üzenet is lehet, hogy újra talpra állt a HBC.  Az éles meccsen sorában Kádár József Zsiga Dominikkel nézett farkasszemet a ringben. A halasi fiú szépen zártan, fegyelmezetten bokszolt, ment előre. Az első menetben már előnyre tett szert, a másodikban pontos egyeneseivel sokszor eltalálta ellenfelét, a vezetőbíró döntő fölénye miatt leállította az ellenfelét. Kádár József kezét emelték a magasba, büszkék lehetünk a hazaiak sportolójára. A folytatás is hasonló volt. Varga Máté a szegedi Palotás Zoltán ellen bokszolt. Ellenfele alacsonyabb, de jó felépítésű srác volt. Nagyon kemény adok-kapok alakult ki, de a szegedi fiúra számoltak rá. Az első menet végére egyértelműen a halasi srác irányított, ami a második menetre döntő fölényt hozott, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Lehóczki László edző és a munkáját segítő Jakab Zoltán, egykori halasi ökölvívó is joggal lehet büszke tanítványaira.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen adták át a különdíjakat. Idén a Csenki Ferenc Emlékdíjat kiemelkedően sportszerű, az utánpótlás generációnak példát mutató hozzáállásáért, sportolói teljesítményéért Gedó György olimpiai bajnok vehette át. A halasi ökölvívás támogatásáért ebben az elismerésben részesült Varsányi Vera elnökségi tag, aktív szervezőmunkájáért, a halasi versenyek megrendezéséhez nyújtott segítségéért. Támogatói különdíjat kapott Lehóczki László, a Halasi Box Club örökifjú edzője a közel három évtizedes önzetlen segítőkész munkájáért.

Eredményhirdetés csoportép: Jákob Klára