(►) Halasi sikerek a torna diákolimpia vármegyei döntőjében (galéria)
Sport

(►) Halasi sikerek a torna diákolimpia vármegyei döntőjében (galéria)

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája a torna diákolimpia Bács-Kiskun vármegyei döntőjének. A fazekasos tornászok mellett az újrakezdő Kalocsa, a Szilády-gimnázium, a Központi-iskola, a Bibó-gimnázium és a kunfehértói iskola is nevezte legjobb versenyzőit. A szombat délelőtti megméretésen hosszú idő után először a lány tornászok is szerepet kaptak. 

A tornászok Bács-Kiskun vármegyei diákolimpiai döntőjét rendezték meg szombaton délelőtt. A házigazda idén is a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola volt. - Arra még nem volt példa, hogy két országos bajnoki cím mellé egy ezüstérmet is begyűjtsünk. Tavaly ez megtörtént, mi ezzel járultunk hozzá az iskola 50. születésnapjához. Idén is hasonló szereplést tervezünk - fogalmazott Tóth István, a Fazekas DSE elnöke. A megméretésen a fazekasos tornászok mellett a Központi-iskola, a kunfehértói iskola, a Szilády-gimnázium, a Bibó-gimnázium, valamint a sportágat újrakezdő Kalocsa nevezett. Utóbbi helyen a legendás Deák Ferenc, Dixi lánya, Deák Nóra és Kiss Péter készíti fel a fiatalokat a versenyekre. A megjelenteket Kárász Péter igazgató köszöntötte, azt is elmondta, hogy az iskola rendezi majd meg az országos elődöntőt is. A megméretésre szépen megteltek a nézőknek biztosított széksorok.

A pontozóbírók szép gyakorlatokat láthattak a fiataloktól. A gyermekek és edzőik az elmúlt hetekben bizony erre a délelőttre készültek. Az ünnepélyes eredményhirdetésen az I. korcsoportban a Fazekas-iskola „A” csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve a Fazekas „B” csapatot és a Kalocsát. Egyéniben Macska Olivér, Vaskó Ákos, Szekeres Vilmos és Takács Balázs volt a sorrend. A II. korcsoportban is hazai győzelem született. Egyéniben a Kunfehértói Általános Iskola diákja, Maráczi Donát volt aranyérmes, Szlovencsák Bátor, a Központi Református Általános Iskola képviseletében ezüstérmet szerzett, a harmadik helyen pedig a Fazekas-iskola versenyzője, Macska Szabolcs végzett.

A III-IV. korcsoportban a Fazekas-iskola volt a vármegye bajnoka. Egyéniben a Szilády-gimnázium diákja Juhász Ádám nyert, második helyen Majoros Máté (Fazekas) és Máté Koppány (Fazekas) végzett, míg harmadikként Szántó Lóránt (Szilády) zárta a versenyt. Az V-VI. korcsoportban a Szilády Áron Református Gimnázium volt az aranyérmes. Egyéniben Vidra Dániel (Bibó), Jósa Milán (Szilády), Csanádi Áron (Szilády) volt a sorrend.

Hosszú idő után rendeztek ismét lányok számára tornaversenyt. A Fazekas-iskolában Suba Viktória kezdte el a foglalkozásokat. A II. korcsoportban Krug Anni és Takács Hanna volt a bajnok, Péter Laura, Pántye Sára és Gyüre Jáde a második helyen zárt. A III. korcsoportban Kránicz Anna, Répás Renáta, Nyerges Debóra volt a sorrend. Mozgóképes összefoglaló kedden, 19 órakor a híradóban.