Halasi tornasikerek a diákolimpia országos elődöntőjében (galéria)
Sport

Halasi tornasikerek a diákolimpia országos elődöntőjében (galéria)

Rangos megméretésnek lehetett a házigazdája a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola. Ebben az évben is az intézmény rendezhette meg a torna diákolimpia B-kategóriájának az országos elődöntőjét. A nemrégiben felújított tornacsarnokban három korcsoportban mérték össze tudásukat a fiatal versenyzők. A halasi torna ismét megmutatta, hogy helye van a sportág honi térképén.

Nem véletlen, hogy éppen a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolára bízták a torna diákolimpia B-kategóriájának az országos elődöntőjét. Az intézmény már nem először kapott ilyen rangos felkérést, ráadásul a korábbi alkalmakon is kitűnőre vizsgázott a szervezés. Szombaton megint a keleti országrész fiatal versenyzőit látták vendégül. Kisvárdáról, Tiszaújvárosból, Nyíregyházáról, de Szegedről, Gyuláról, Szekszárdról, Debrecenből, Sándorfalváról is érkeztek tornászpalánták, hogy összemérjék erejüket. A három korcsoportban megrendezett versengés a legfiatalabbakkal kezdődött. Az I. korcsoportosokat Kárász Péter, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte, és az Európa Kupán is sikeres fitneszversenyző Takács Hanna Bíborka mutatta be gyakorlatát. Tóth István, a Fazekas DSE elnöke külön köszöntötte a halasi torna legendás alakját, Lekrinszki Zoltánt, aki a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját.

A versenybíróság elnöke dr. Gyulay Gergely, a Magyar Testnevelési és Sportegyetem docense volt. Az I. korcsoportban rögtön hazai sikerek születtek. A csapatversenyben a második helyen végzett a Fazekas-iskola, egyéniben Vaskó Olivér felállhatott a dobogó harmadik fokára. A csapat és Olivér is továbbjutott az országos döntőbe. A II. korcsoportban rendkívül szoros volt a verseny. A fazekasos fiatalok öt századdal maradtak le a második helyről, de a bronzérem is szépen csillogott. Egyéniben Takács Balázs hatodik volt. Itt is megvan az országos döntő. A III-IV. korcsoportban a Fazekas a harmadik helyen fejezte be a versenyt, ezzel ott lehet majd a budapesti fináléban. Egyéniben a Szilády Áron Református Gimnázium tanulója, Juhász Ádám volt az aranyérmes, ő is jogot szerzett az országos döntőn való részvételre. 

Fotók: Jáger Levente, Majoros Melinda, Takács Réka