Halasi továbbjutók a torna diákolimpián (galéria)
Sport

Halasi továbbjutók a torna diákolimpián (galéria)

A Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája a torna diákolimpia vármegyei döntőjének. A hazai versenyzők mellett a Központi-iskola , a Szilády-gimnázium és a Bibó-gimnázium delegált tornászokat, a vidéket pedig Kalocsa, valamint Kecskemét képviselte. A halasiak kitettek magukért, csapatban, mind pedig egyéniben ott voltak a továbbjutók között. 

Ismét a torna volt főszerepben a Fazekas Mihály Általános Iskola tornacsarnokában. Az előző évekhez hasonlóan megint az intézmény lehetett a házigazdája a diákolimpiai vármegyei döntőjének. Városunkat a hazaiak mellett a Központi-iskola, a Szilády-gimnázium és a Bibó-gimnázium képviselte. Ott voltak a megméretésen a kalocsai és a kecskeméti tornászok is. Az ünnepélyes megnyitón Kárász Péter igazgató kívánt jó versenyzést a diákoknak. Ezúttal négy korcsoportban, egyéniben, valamint csapatban mérték össze tudásukat a tornászok.

Rendhagyó módon a lánytornászok is megmutathatták gyakorlataikat. Ők, az elmúlt napokban Kecskeméten szerepeltek, ahol kiváló eredményeket értek el. Ami a fiúkat, illeti ismét szép gyakorlatokat értékelhettek a bírók. A Fazekas Mihály Általános Iskola csapatban három kategóriában is bajnok volt. Egyéniben, az I. korcsoportban Vaskó Olivér, Sója József, Majoros Milán volt a sorrend, valamennyien a Fazekas-iskola színiben versenyeztek. A II. korcsoportban Szlovencsák Bátor (Központi) nyert, a második helyen Macska Oivér (Fazekas) végzett, míg harmadikként Szekeres Vilmos (Fazekas) jegyezték. A III-IV. korcsoportban Juhász Ádám (Szilády) volt az aranyérmes, Majoros Máté (Fazekas) volt a második, míg a harmadik helyen  a kecskeméti Marton Ákos végzett. A középiskolások versengésében Vidra Dániel (bibó), Csanádi Áron (Szilády), Virágh Pál Zétény (Bibó) volt a sorrend. Egyéniben az első hat helyezett folytathatja a versengést az országos eldöntőben.