Halasi továbbjutók az atlétika diákolimpián
Sport

Halasi továbbjutók az atlétika diákolimpián

Hétfőn és kedden zajlott Kecskeméten a Bács-Kiskun vármegyei atlétikai diákolimpia. A Halas AC fiataljai ezúttal az iskoláik színeiben versenyeztek, nem is akármilyen eredményekkel. A legjobbak továbbjutottak az országos döntőbe.

Kecskemét volt a házigazdája a Bács-Kiskun vármegyei atlétika diákolimpia döntőjének. Az első napon a 3. és 4. korcsoportosok egyéni versenyére került sor. Danka Gábor (Fazekas Mihály Általános Iskola) első helyezést ért el 300 méteres futásban és második lett távolugrásban. Mindkét eredménnyel kivívta a lehetőséget az országos döntőn való részvételre.

Varga Kála (Kertvárosi Általános Iskola) kitűnő rajtot követően utasította maga mögé vetélytársait 60 méteres futásban. Ezzel az eredménnyel ő is résztvevője lesz az országos finálénak. Ő távolugrásban is remekelt, harmadik lett. Szloboda Zétény (Szilády Áron Református Gimnázium)  3. helyezést ért el távolugrásban. Gergely Tas (Szent József Katolikus Általános Iskola) második lett 60 méteres futásban és harmadik távolugrásban. Kapocs Bence (Solt, Vécsey Károly Általános Iskola) második lett kislabdahajításban és 3. helyezést ért el 300 méteres futásban. Terjék Milán második helyen végzett 1500 méteren. Ő a Jászszentlászlói Általános Iskola tanulója.

A második napon ugyanez a két korcsoport négytusában és öttusában kelt versenyre a megye legjobbjai ellen. Gergely Tas harmadik helyezést ért el, Varga Kála a hatodik legjobb lett a 3. korcsoport négytusa versenyében. Ebben a versenyszámban Horváth Emese (Szent József Katolikus Általános Iskola) a 25. helyen zárt. A fiú 4. korcsoportosok öttusájában három fiú is harcba szállt a dobogóért. Ez csak Kapocs Bencének sikerült. Mindössze 5 ponttal maradt el a győztes eredményétől, másodikként zárt. Az érmekről Szloboda Zétény és Danka Gábor is lemaradt. Előbbi 4., utóbbi 5. helyen zárt. Mindhárom versenyző a következő évben is ebben a korcsoportban szerepel majd.