Halasi úszók csúcsjavításai az Országos Cápa Bajnokságon
Sport

Halasi úszók csúcsjavításai az Országos Cápa Bajnokságon

Tíz egyéni csúccsal és egy pontszerző hellyel zárták a halasi úszók az V. Cápa Országos Bajnokságot, amelynek Szeged volt a házigazdája. Novotny Attila tanítványai közül Orbán Noa, Kiss Panna és Schmél Edna mérette meg magát - tudtuk meg.

Szegeden rendezték meg az V. Cápa Országos Bajnokságot a 10-11 éves  korosztály számára. A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesülettől Novotny Attila három versenyzője 19 versenyszámban teljesítette az induláshoz szükséges szintidőt. A lányoknak ez volt az első ilyen kategóriás versenye.

Orbán Noa majdnem az összes induló számában egyéni csúcsot ért el, melyek közül kimagaslik 100 méteres pillangón való 4 másodperces javítása, amivel a délutáni döntőben hetedikként ért célba. Míg Kiss Panna a hosszabb távokban tette próbára úszástudásást, addig Schmél Edna a rövid illetve középtávokon állt rajthoz és úszott egyéni rekordokat.

Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Merkbau Zrt. támogatásával készülő úszóink 1 pontszerző és 10 egyéni csúccsal zárták a bajnokságot, és optimistán tekintenek a következő versenyszezon felé.