Halason egyeztetett a Magyar Úszó Szövetség elnöke
Sport

Halason egyeztetett a Magyar Úszó Szövetség elnöke

A Magyar Úszó Szövetség a közösségi oldalán tette közzé, hogy kiváló hangulatú, eredményes megbeszélés zajlott Kiskunhalason. Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a szövetség elnöke személyesen találkozott Fülöp Róbert polgármesterrel. Az egyezetetésen részt vett Török Enikő sportszakmai csoportvezető és Novotny Attila vezetőedző is.

Kiskunhalason éveken át ígéretes munka folyt Novotny Attila vezetésével, ám a helyi uszoda sajátosságai (19 méteres medence) behatárolták a lehetőségeket. Most új éra kezdődhet-  írta a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a közösségi oldalán. A bejegyzés szerint Wladár Sándor elnök és Török Enikő sportszakmai csoportvezető kiváló hangulatú, és ami ennél is fontosabb, kifejezetten eredményes megbeszélést folytatott Fülöp Róbert polgármesterrel a jövőbeni lehetőségekről.

A posztban olvasható, hogy Kiskunhalas termálvizének hála egy új, minden igényt kielégítő tanuszoda építése és a víz több célú felhasználása kiváló megtérüléssel kecsegtet. A MÚSZ a már javában zajló tanuszoda-építési program tapasztalatait felhasználva segít majd a tervezés és kivitelezés előkészítésében. Ez pedig az ugródeszka, vagy inkább rajtkő lehet ahhoz, hogy hamarosan a halasi gyerekek is bekapcsolódhassanak az Úszó Nemzet Programba; addig is, Novotny Attila tudására és elnyűhetetlenségére alapozva új alapokra kerülhet a helyi úszásoktatás, és a helyi úszóklub is új merítési lehetőséghez juthat.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség