Hangulatos Sportbál, emlékdíjakkal (galéria)
Sport

Hangulatos Sportbál, emlékdíjakkal (galéria)

Három évvel ezelőtt volt az utolsó Sportbál Kiskunhalason, azonban a hagyományt életben szerette volna tartani Csala Mónika és Takács József. Az idei rendezvénynek a Csipkeház díszterme adott helyet. Az est keretében átadták a Csáki Öcsi Emlékdíjat, a Csenki Ferenc Emlékdíjat, valamint a Schneider Pál Emlékdíjat is. 

2020-ban lehetett utoljára Sportbált rendezni, a vírus teljesen átírta az azt követő évek rendezvényeinek forgatókönyveit. 2023-ban ismét megszervezte Csala Mónika és Takács József ezt a programot, a helyszín ezúttal a Csipkeház volt szombaton este. Évek óta hagyomány, hogy a bál keretében adják át az emlékdíjakat. Idén sem volt ez másképp. Elsőként a Schneider Pál Emlékdíjat vehette át Juhász  Dóra labdarúgó játékvezető Schneider Zitától. 

Sikeres évet tudhat maga mögött Felhő Viktória, a Kiskunhalasi Birkózó Klub versenyzője. Magyar bajnokságot nyert, ezüstérmes volt a strandbirkózás világversenyén, valamint alig maradt le a dobogóról a világbajnokság dobogójáról. A tavaly eredmények okán joggal vehette át a Csenki Ferenc Emlékdíjat Varsányi Verától. Viki hamarosan Buenos Airesben szerepelhet majd, amely fontos lépcső lehet az olimpiai kvalifikáció felé.

Kiskunhalason mindig is nagy hagyományai voltak az atlétikának. A Kiskunhalasi Atlétikai Club sokadvirágzását éli. Utánpótlás szinten és a felnőttek között is egyre figyelemreméltóbbak az eredmények. Ezt most egy Csáki Öcsi Emlékdíjjal koronázta meg az egyesület, amelyet Csákiné Évától vehetett át a két legeredményesebb versenyző Varga Médea, valamint Kaszap Bence. Az emlékdíjak alapítói virágcsokorral köszönték meg Csala Mónika szervezőmunkáját. A finom falatokról a Pirtó Lovasfogadó gondoskodott, Dj. Sentinel pedig a talpalávalót szolgáltatta a hangulatos bálon.