Harmadik lett Gábor, a halasi erő(s)művész
Sport

Harmadik lett Gábor, a halasi erő(s)művész

Mint arról korábban beszámoltunk, Kökény Gábor részt vehetett azon a rendezvényen, ahol Magyarország tíz legeredményesebb chilievője versengett egymással. A kiskunhalasi erő(s)művész előzetesen azt mondta, nagyon elégedett lenne azzal, ha bekerülne az öt legjobb közé. Gábor ezt túlteljesítette, így bizton állíthatjuk, vele van az erő(s).

Nagymaros volt a házigazdája annak a versenynek, amelyen az ország tíz legeredményesebb chilievője szerepelt. A részvétel meghívás alapján történt, a mezőnyben ott volt a kiskunhalasi Kökény Gábor is. Ez a megméretés egyébként az Európa-bajnoki övért rendezett sorozat magyarországi állomása volt. A hangulatra nem lehetett panasz, ugyanis minden versenyző saját bevonuló zenéjére ment fel a színpadra. Gábor, az az Chilli Willy; valamint a mezőny valamennyi tagja szó szerint megizzadt minden egyes falatért, kortyért.

Elsőként egy, az erősséget mutató Scoville-skála szerinti százezres paprikát kellett enni, aztán jött három olyan, amelynek az értéke 800 ezer volt. Aki ezen túl volt, annak jött egy kis üveg, amelyből egy deciliternyi, 2 milliós szószt kellett húzóra elfogyasztani. A folytatásban egyre nehezedett a teljesítendő feladatsor. Gábor állta a sarat, az erő(s) végig vele volt. A terve az volt, hogy a legjobb öt közé bekerül, ezt jócskán túlteljesítette a harmadik helyével. - Biztos voltam abban, hogy két versenyzőt nem tudok legyőzni. Amikor szinte mindenki kiszállt, ők még, többek között 9 milliós szószt, több szó szerint méregerős paprikát elfogyasztottak. Örülök, hogy végül a harmadik helyen végeztem - nyilatkozta hírportálunknak Kökény Gábor. Mint megtudtuk, az V. Chili Fiesztára készül Bajára, ahol szeretné megszerezni az eső helyet.