Három halasi birkózóérem
Sport

Három halasi birkózóérem

Egy rangos nemzetközi megméretésen öregbítették a sportág, egyesületük, városuk hírnevét a Kiskunhalasi Birkózó Klub tehetséges fiataljai. A Kiskunfélegyházán megrendezett Kiskun Kupán, amely id. Besze László Emlékverseny is volt, három érmet szereztek a halasiak. Csikós Boglárka és Csikós Hunor az első helyen végzett.

Kiskunfélegyházára figyeltek a birkózók szombaton. A város adott helyet a Kiskun Kupának, amely, id. Besze László Emlékverseny is volt.  A meghívásos szabadfogású nemzetközi megméretés keretein belül gyermekgálát, diák, serdülő, kadet és leány egyéni versenyt rendeztek. A versengés rangját jól mutatja, hogy közel 350 birkózó gyűlt össze,,köztük lengyel, szerb és román sportolók is voltak, akik mind keményen küzdöttek a dobogóért.

A Kiskunhalasi Birkózó Klub fiataljai nagyszerű eredményeket értek el. Csikós Boglárka az U9-es korosztályban, a 29 kilogrammosok mezőnyében; testvére, Hunor pedig az U10-es korcsoportban, a 38 kilogrammosok között volt aranyérmes. Boldog Bence az U11-esek mezőnyében, a 34 kilogrammosok között harmadik helyen végzett. Cserkó József a serdülő 62 kilogrammosok között az igen előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Fotó: Boldogné Jenei Andrea