Háromnapos nemzeti verseny kezdődik a lovasparkban
Sport

Háromnapos nemzeti verseny kezdődik a lovasparkban

Csütörtöktől háromnapos nemzeti díjugrató verseny lesz a Hirling József Lovasparkban. A három  nap során 36 versenyszámot rendeznek. A szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium a füves és a filces pályán is lehetőséget biztosít a lovasoknak. A legmagasabb akadályokkal (135 cm) tűzdelt körre az utolsó versenynapon, szombaton kerül sor. A  lovasparkban reggeltől estig láthatók a versenyszámok. A bázisra ingyenes a belépés.

Az év harmadik legnagyobb szabadtéri lovasversenyére kerül sor június 6 és 8 között a Hirling József Lovasparkban. A vasárnapi választások miatt ezúttal csütörtöktől szombatig tartanak a versenyszámok – tájékoztatta szerkesztőségünket Rózsahegyi Róbert, a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke, a verseny igazgatója.

Rózsahegyi Róbert, a szervező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke, a verseny igazgatója.

A versenyszámokat vegyesen rendezzük – nyilatkozta a vezető. A füves és a filces pályán is bemutatkoznak az ország minden tájáról érkező díjugratók. Sok kiskunhalasi és környékbeli lovas is nyeregbe száll a helyezésekért. Nagy szeretettel várjuk a látogatókat a lovasparkba és biztos vagyok benne, hogy a lovasbarátok megtalálják a számításukat.

Németh Andi a Kiskunhalasi Lovasbandéium SE egyik tagja segítőként dolgozik a rendezvény sikeréért

Harminchat versenyszámot tartunk. A legmagasabb akadályokkal nehezített pályát szombaton építi Karádi László nemzetközi pályaépítő és csapata, ami 135 cm-es magasságú gátakat jelent. A most ismert nevezések alapján 350 startra számítunk a három nap alatt. Az időjárás előrejelzés szerint kitűnő idő várható, ami a lovasbarátok mellett a családoknak is kellemes kikapcsolódást jelenthet a lovasparkban.

Füves arénában munkában a pályaépítők

Csütörtökön 9 órakor indul a nap az első versenyszámmal a négyévszakos pályán. Ez a menetrend minden versenynapra igaz. Délelőtt a filces, délután pedig a füves aréna várja a lovasokat és a nézőket – zárta közlését a versenyigazgató. A pontos napirendet ide kattintva találják olvasóink.

Kép-szöveg: Kovács Iván