(►) Hazai győzelemmel indult a Szilády Kupa (galéria)
Sport

(►) Hazai győzelemmel indult a Szilády Kupa (galéria)

A hazai drukkerek nem kis örömére győzelemmel kezdték kedvenceik a XVI. Szilády Kupa teremlabdarúgó Tornát. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen tíz iskola csapatai lépnek pályára a Dékáni-sportcsarnokban. A Szilády a nyitómeccsen a Vári ellen szerepelt. A várishock érte a sziládysokat egy góllal, amelyet rengeteg helyzet követett. Zákány Sándor fiatal csapata, óriásit küzdve végül a maga javára fordította a meccset. Az izgalmak azonban még hátra vannak.

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Szilády Kupa Teremlabdarúgó Tornát. A névadó intézmény tíz csapatosra tervezte a mérkőzéssorozatot, amelyen valamennyi halasi középiskola pályára lép a Dékáni-sportcsarnokban. A házigazda Szilády kupavédőként áll szembe ellenfeleivel. Az ünnepélyes megnyitóra megteltek a lelátók, a bevonuló csapatokat ováció és taps fogadta. Damásdi Péter iskolalelkész szavai után Farkas Adrienn fitneszgyakorlatának tapsolhattak a jelenlévők. Az eseményt Szabó Ferenc igazgató nyitotta meg. 

Hagyomány, hogy a nyitómérkőzésen a hazaiak méretik meg magukat. Ezúttal a sorsolás szeszélyes folytán a Vári volt a Szilády ellenfele. A meccs számtalan helyzetet, kiváló kapusteljesítményt hozott mindkét oldalon. A Vári nem kis meglepetésre megszerezte a vezetést, de a sziládysok mezőnyfölénye, lendülete, akarata gólokká érett. A siker magabiztos volt, amely megadta a kupa alaphangját. 

Valamennyi halasi iskola bemutatkozott már. A Dékáni Kupát megnyerő Tekó 5-1-re verte a Constantinum csapatát, a Dékáni 1-1-et játszott a Katona-gimnáziummal. A Bibó-gimnázium aztán kikapott 4-1-re a Katona-gimnáziumtól. A kupa részletes eredményeit egyébként a szilady.net oldalon olvashatják. Szombaton 9 órától kezdődnek a mérkőzések.