Hetedik lett Felhő Viki az U23-as világbajnokságon
Sport

Hetedik lett Felhő Viki az U23-as világbajnokságon

Nem volt szerencséje a sorsolásnál Felhő Viktóriának, aki néhány nappal ezelőtt lépett szőnyegre Belgrádban, az U23-as birkózó világbajnokságon. A Kiskunhalasi Birkózó Klub sportolója a többszörös korosztályos Európa-bajnok,  ukrán Okszana Csudik ellen meccselt és 40 másodperccel a vége előtt tussal kapott ki. Viki a hetedik helyen zárta a világbajnokságot. 

Belgrád volt a házigazdája az U23-as birkózó világbajnokságnak. Ismét volt kiskunhalasi résztvevője a rangos megméretésnek, Felhő Viktória a 68 kilogrammosok mezőnyében szerepelt. Edzőjét, ifjabb Csapi Antal kértük egy értékelésre. - Sajnos a szokásosan „jó sorsolás” jött össze. Az ukrán Okszana Chudik jött szembe. Róla tudni kell, hogy U23-as Európa-bajnok, 2019 junior Európa-bajnoka, 2017 kadet Európa-bajnoka. Ráadásul Viki  ágára került még a korábbi győztes, felnőtt világbajnoki második és tokiói olimpikon francia Koumba Larock is.  Nem beszélve az idei  EB-bronzérmes török Nesrin Bas-ról.  Úgy álltunk hozzá, hogy az ukrán ellen fel kell tenni mindent egy lapra. Viki nagyon jót ment, nem volt alárendelt egyáltalán A második félidőben azt gondoltam, hogy most nagyon meg fog lepni mindenkit- fogalmazott ifjabb Csapi Antal.

Hozzátette: a mérkőzés felénél 2-1-re vezetett az ukrán lány. Egy mögékerüléssel már 4-1 volt az eredmény, majd Viki kivéd egy pörgetést is. A halasi lánynak sikerült a szépítés, majd egybillentéssel 4-3-ras alakult az eredsmény. Negyven másodperc v olt hátra. -  Viki támadot,, majdnem meg lett az egyenlítés. Okszana váltani tudott és tíz másododperccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést.  Sajnos egy karnyújtásnyira volt megint egy nagy skalp, idén már másodszor. A folytatásban az ukrán kikapott a franciától, így ő bronzérmes lett. Viki a 7. helyen zárt  - értékelt az edző.