Hetvenkét gólos mérkőzésen nyertek a fiúk (galéria)
Sport

Hetvenkét gólos mérkőzésen nyertek a fiúk (galéria)

Több évtizede rangadónak számít kézilabdában is egy Kiskunhalas - Soltvadkert mérkőzés, attól függetlenül, hogy hanyadikak a tabellán a csapatok. A két gárda meccse 72 gólt hozott, a mezőny legeredményesebb játékosa a 11 találatig jutó kiskunhalasi Rencsár Levente volt. 

Megyei, mostanság pedig vármegyei örökrangadónak számít kézilabdában Kiskunhalas - Soltvadkert mérkőzés. A két csapat az elmúlt évtizedekben több parázs hangulatú találkozón mérte össze erejét, pillanatnyi felkészültségét. A megyei I. osztályú bajnokság legutóbbi fordulójában több mint száz néző foglalt helyet a Dékáni-sportcsarnok lelátóin. A mérkőzés előtt mindkét gárdának hat pontja volt. A kezdés után 74 másodperccel Borboly Benjámin szerezte meg a vezetést a vendégeknek, de ennek nem sokáig örülhettek a vadkertiek. Rencsár Levente duplájával, valamint Szekula Máté góljával a nyolcadik percben már 3-1-es UKSC vezetést mutatott az eredményjelző. Ebben a játékrészben öt gól volt a legnagyobb különbség a két csapat között, amelyet egy nagy hajrával a szünetre kettőre csökkentettek a vadkertiek.

A második félidő 19-17-es halasi vezetéssel indult, Thiesz Tamás gyors gólja minimálisra fogyasztotta a különbséget. Mielőtt még vérszemet kapott volt a Soltvadkert, Rencsár Levente, Szekula Máté és Kiss Attila góljaival három perc alatt ismét megnyugtató volt a hazai előny. Az UKSC ettől kezdve nem engedte ki a kezéből a meccs irányítását. A vendégek a 43. percben ismét egy gólig feljöttek, ám ez csak időleges volt. A vége előtt három perccel 35-33 volt az eredmény, ám Virág Tamás kettő, valamint Rencsár Levente egy találatával bebiztosította a győzelmet a hazai csapat. Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 38-34 (19-17). A halasi gólokon Rencsár Levente 11, Andrási Alex 8, Szekula Máté 5, Virág Tamás 5, Szabados Bence 4, Kiss Attila 3, Bíró Norbert Milán 1, Hári Gergő 1 osztozott.