Horgászbotot ragadtak a tekósok
Sport

Horgászbotot ragadtak a tekósok

Több mint hatkilós volt a legnagyobb kifogott hal. Horgászversenyt rendezett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum. A nyárias melegben sok diák és felnőtt mérte össze horgásztudását az Ezüst-tó partján.

Napsütés, jó társaság, szépen csillogó serlegek, lelkes horgászok, hatalmas fogások. Így foglalhatnánk össze röviden a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum napokban megrendezett horgászversenyét.

- Hetedik alkalommal szerveztük meg horgászversenyünket. Sajnos az elmúlt két évben a pandémia miatt nem gyűlhettünk így össze, most azonban minden adott volt, hogy a volt és jelenlegi diákok, felnőttek itt legyenek és versenyezzenek. Iskolánk ökoiskola, így minden olyan programot fontosnak tartunk, ami a fiatalokat kimozdítja a szabadba, a friss levegőre - Lázár Zsolt szervező.

Friebert Ferenc első alkalommal nevezett a versenyre. A nap folyamán ő fogta ki a legnagyobb halat.

- Nagyon jól érzem itt magam. Több mint hatkilós volt a legnagyobb kifogott halam, úgy tudom, ez a mai versenyrekord. Remek ötletnek tartom, hogy diákok és felnőttek együtt horgászhatnak, jó hangulatban tudjuk eltölteni ezt a napot. Sőt olyanokkal is megismerkedhetek közelebbről, akikkel iskolaidőben erre nem nyílik lehetőség – nyilatkozta Ferenc.

A rendezvénynek helyet biztosító horgászcentrum vezetője szerint nagyon jó a tekósok által évek óta sikeresen megszervezett kezdeményezés.

- Nagyon fontosak számunkra a hagyományok. Jó lenne, ha a mai fiatalok is tudnák azt, hogy mi, öreg tekósok miben nőttünk fel. Éppen ezért szeretünk támogatni minden olyan kezdeményezést, ami a természethez kötődik. Ami kihozza az embereket a partra, az szerintem csak jó dolog lehet – árulta el Pintér Zoltán tógazda.

A nap végén, az összesítést követően megszületett a verseny végeredménye. A diákoknál Petneházi Róbert lett a legjobb, második lett Friebert Ferenc, harmadik helyen pedig Kollár Dániel végzett. Felnőtt kategóriában Molos Dominik győzött, Molos Tamás kapott ezüstérmet, Gazsó Endre pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.