Huszonhatodik alkalommal teniszeztek a Jenei Trade Kupáért (galéria)
Sport

Huszonhatodik alkalommal teniszeztek a Jenei Trade Kupáért (galéria)

A Halasi Tenisz Club 37 éves történetének egyik legnagyobb hagyományú megméretése a Jenei Trade Kupa. Szombaton már a huszonhatodik állomásához érkezett a verseny, amelyre a kánikulával dacolva tizenöt páros nevezett. Kiélezett, látványos, izgalmas meccseket követően alakult ki a végeredmény. Az idei bajnok a Daskó Terézia-Pásti Mihály páros volt.

Huszonhatodik alkalommal várta a teniszezőket a Jenei Trade Kupa. Szombaton kora délelőtt a Halasi Tenisz Club Erzsébet királyné téri bázisára egymás után érkeztek a versenyzők. Már akkor is 30 Celsius fok körül volt a hőmérséklet, amely a folytatásban tovább emelkedett. Idén 15 páros döntött úgy, hogy eltölt egy hangulatos napot kedvenc sportágával. Ezúttal a halasiak mellett Bajáról, Kalocsáról, Kiskunmajsáról, Soltvadkertről, Kiskőrösről, Ceglédről is érkeztek versenyzők, akik közel ötven mérkőzést játszottak a nap folyamán. A megnyitón Veninger Edit köszöntötte a megjelenteket, majd a névadó vállalkozás képviseletében Jenei György kívánt jó játékot.

A sorsolás után három, ötszereplős csoport alakult ki. Minden párosra négy meccs várt az alapszakasz során. A hőséget hideg italokkal csillapították, a kalóriavesztést pedig Onhausz Miklósék jóvoltából finom falatokkal sikerült pótolni.  A folytatásban a csoportok első és második, valamint a két legjobb harmadik helyezett került a nyolcas főtáblára. Onnantól egyenes kieséses rendszerben folytak tovább a küzdelmek, és így alakult ki a végső sorrend. Harmadik helyezést ért el a Dulai Ildikó-Kis Sándor páros, második helyezett a Szőke Éva-elek Zsolt páros lett, az első helyen pedig a Daskó Terézia-Pásti Mihály páros végzett.