Huszonnyolcadszor hajtottak
Sport

Huszonnyolcadszor hajtottak

A vártnál kevesebben, valamivel több mint harmincan neveztek az idei Halasi Hajtás két kategóriájára. A huszonnyolcadik alkalommal megrendezett triatlon ideális időjárási körülmények között zajlott és ami a legfontosabb, több halasi érem született. Abszolútban Juhász Orsolya és Major Gábor volt a legjobb, a verseny legidősebb résztvevője Tabajdi József volt.

A megrendezés körüli huzavona nem tett jót az idei, sorrendben huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Halasi Hajtásnak. Az időpont sem volt túl szerencsés a holnapi tanévkezdés kapcsán, mindezekkel együtt az összegyűlt több mint harminc nevező kiélvezte a háromtusa minden pillanatát. Elsőként a gyermekek gázoltak bele a Sóstóba, majd biciklire pattantak és teljesítették a futópróbát is. Itt a Soós-testvérek bizonyultak a legjobbnak, a fiúknál a halasi Antóni Márkó második, míg Becze Milán harmadik helyet szerzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felnőttek nem sokkal fél tizenegy után indultak neki a távoknak, már a vízben rostálódott a mezőny. A bicikli és a futás tovább osztotta a résztvevőket, végül az abszolút bajnok Major Gábor lett a férfiaknál, míg a hölgyeknél Juhász Orsolya volt a legjobb (képünkön a dobogón).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A halasiak közül Nagy Jenő saját korosztályának a bajnoka volt, Pappné Tóth Adrienn és Kristóf Imre jóvoltából egy-egy ezüstérmet, míg Tabajdi József és dr. Sándor Antal révén egy-egy bronzérmet is nyertek. A legjobb halasinak járó elismerést Pappné Tóth Adrienn és Kohout Dávid vehette át. A verseny legfiatalabb versenyzője, Soós Gergő adta át a legkorosabb triatlonistának járó serleget. Ezt idén (is) Tabajdi József érdemelte ki. További részletek a keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.

Kép-szöveg: Jáger Levente