Idén is volt Szilády Streetball Gála (galéria)
Sport

Idén is volt Szilády Streetball Gála (galéria)

A kétezres évek elején kezdődött és azóta is népszerű program május utolsó szerdáján a Szilády Streetball Gála. Az intézmény sportudvarán osztálytársak, baráti társaságok pattogtatták a labdát szerdán kora délutántól. A több mint két évtizedes múlttal bíró sportesemény látogatottsága csökkent ugyan az évek folyamán, ennek ellenére még mindig sok kosárlabdázni szeretőt mozgat meg.

Ha május utolsó szerdája, akkor Szilády Streetball Gála. Ez a sportesemény valamikor elmaradhatatlan kísérőrendezvénye volt az akkor még igen impulzív Challange Day, az az a Kihívás Napja kapcsán rendezett programsorozatnak. Korábban Gillich Ferenc rendezte töretlen lelkesedéssel, mostanság pedig a gimnázium testnevelő tanárai, Péter Attila vezetésével gondoskodnak arról, hogy a hagyomány ne szakadjon meg. Idén is kora délután indultak a mérkőzések, több korosztályban várták a 3+1fős csapatok jelentkezését.

Osztálytársak, baráti közösségek kosárlabdáztak ezen a napon. A gimnázium sportudvarán kialakított pályákon egymás után zajlottak a mérkőzések, szurkolásban sem volt hiány. A saját szabályokkal, 12 pontig vagy maximum 15 percig tartó meccsek hangulatosak voltak, a jelenlévők jól érezték magukat.