(►) Ismét a Rose lett a kispálya halasi bajnoka (galériák)
Sport

(►) Ismét a Rose lett a kispálya halasi bajnoka (galériák)

Véget ért a Connextion Kupa Teremlabdarúgó Bajnokság idei sorozata. Két év szünet után rendezték meg ismét a korábban is óriási népszerűségnek örvendő sorozatot, amelyre ezúttal 15 csapat nevezett. Három ligában folyt a küzdelem. Az A-csoportban a Rose, a B-csoportban az Ökör Bt, míg a C-ligában a Madosz lett az első. Az utolsó fordulót is telt ház előtt játszották a Horváth István Sportcsarnokban.

Tavaly december 10-én rajtolt és január 28-án ért véget a Connextion Kupa Teremlabdarúgó Bajnokság 2023/2024-es sorozata. A szervezőket és a nevező 15 csapat játékosait nagy dicséret illeti, ugyanis két év kihagyás után rendezték meg ismét a bajnokságot. Az alapszakaszban és a rájátszás során is öt forduló volt, naponta hat mérkőzéssel. Összesen 60 találkozót izgulhattak végig a szép számban kilátogató nézők a Horváth István Sportcsarnokban. A meccseken összesen közel 300 gól esett, ezekből maradt a zárókörre is. 

A bajnokság utolsó mérkőzése a Rose - Cel FC rangadó volt. A tét ezúttal kisebb volt, ugyanis a Rose egy héttel ezelőtti győzelmével tulajdonképpen már bajnoknak volt tekinthető.  A Cel számára viszont a győzelem presztízs volt.  Oláh Mát góljával szerzett vezetést a Cel, majd egy izgalmas meccs kerekedett a két csapat küzdelméből. Óriási helyzeteket dolgozott ki a Rose, öt kapufát is szereztek, de érintetlen maradt Katona Miklós hálója. Az 1-0 arányú Cel siker után a vesztes is pezsgőt bontott, merthogy megnyerték az idei bajnokságot. 

A lefújás után következett az eredményhirdetés. Az A-csoportban a Rose nyert, a fiatal Tutu egyszer boltlott csupán, de e miatt a második helyen zártak, a harmadik helyet pedig a Cel FC zárt. Negyedikként a címvédő Retrot, míg ötödikként a Fiat KB Autoteam SE csapatát jegyezték. A gólkirályi címet Oláh Máté (Cel FC) szerezte meg. A B-csoportban  Ökör Bt., SLJ Mélykút SE, Rolló-Halas Balota, Connextion, Egyesül Káosz volt a sorrend. Itt a Jeszenszky Roland (Rolló-Halas Balota) lett a gólkirály, 14 találattal. A C-csoportot a Madosz nyerte, a Power Sport Depo, a Santos Juniors FC, a Leverpool, valamint a Kis és Kis Házmester előtt. A gólkirály Vadkerti Attila (Kis és Kis Házmester) lett, aki ötször vette be az ellenfelek kapuját. A torna legjobb kapusa Frittmann Patrik (Tutu) volt, míg a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Ábrahám Imre (Rose) vehette át.