Janka hazahozta az Aranyüstöt
Sport

Janka hazahozta az Aranyüstöt

A legnagyobb múltú magyar utánpótlás úszóversenyen is letették névjegyüket a halasiak. Novotny Attila tanítványai egyesületük, illetve a magyar korosztályos válogatott színeiben gondosodtak arról, hogy a szakma megint róluk beszéljen. Juhász Janka érmei mellett még az Aranyüstöt is hazahozhatta.

 
Immáron harmincötödik alkalommal adott otthon Dunaújváros a legrangosabb honi utánpótlás úszóversenynek, az Aranyüst Kupának. A három napon át tartó megméretésen Juhász Janka, Vas Luca a magyar korosztályos válogatott tagjaként, míg László Levente és Nagy András egyesületük színeiben állt rajthoz.
 
Novotnya Attila tanítványai ismét remekeltek. Janka három távon, 800 gyors, 400 gyors és 4x200 gyorsváltóban aranyérmet nyert, 200 háton ezüstérem volt a jutalma. Hatodik helyen ért célba 100 háton és 100 gyorson. A halasi úszó mindkét egyéni számban magasan a legjobb időeredménnyel lett első, 800 gyorson elért idejével, amely nem mellesleg a felnőtt magyar mezőnyt is figyelembe véve az idei negyedik (!) legjobb időeredmény, hazahozhatta az Aranyüst Kupát. Ez a legjobb LEN pontszerzőnek járó elismerés.
 
Vas Luca remekelt, a 800 gyorson szerzett bronzérme elismerésre méltó teljesítmény, e mellett még 200, 400 vegyesen és 400 gyorson alig lemaradva a dobogón a negyedik helyen végzett. Nagy András 200 pillangon mutatta meg mit tud, ez a negyedik helyre volt elegendő, a folyamatos fejlődést mutató László Levente 200 háton a nyolcadik legjobb volt.
 
Külön elismerés, hogy Janka, Luca és András amelyik számban elindult, be is került a döntőbe. A halasi úszók, akiket a Halasthermál és a Merkbau támogat, öt éremmel és tizenegy döntős hellyel utazhattak haza. Rövid pihenő után folytatódik a felkészülés a következő versenyekre.