Játékos, aranyérmes Kertváros
Sport

Játékos, aranyérmes Kertváros

Meggyőző fölénnyel nyerte a játékos sportverseny megyei döntőjét a Kertvárosi Általános Iskola. A siker azt jelenti, hogy a második helyen záró Felsővárossal együtt bejutottak az országos elődöntőbe.

 
A városi, területi döntőt követően a megyei finálénak is a Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája. Kedden délelőtt két kecskeméti, két halasi, egy solti és egy tiszaalpári csapat versengett kilenc fordulón át. A gyorsaságot, ügyességet, ütemérzéket, kitartást igényló játékokban óriási küzdelem alakult ki.
 
Az már az elején látszott, hogy a Kertváros, a Felsőváros és a Solt kiemelkedik a mezőnyből. A várakozásokkal szemben nem a Felsőváros és a Kertváros, hanem a Solt és a Felsőváros csatája hozott rendkívüli izgalmakat. Végül a kiválóan hajrázó és az utolsó fordulóban remeklő Felsőváros be tudott érni a második helyre, ez továbbjutást ért az országos elődöntőbe.
 
A versenyt a házigazda Kertváros nyerte, mégpedig meggyőző fölénnyel. A hazaiak kiváló felkészültségükkel érték el az első helyet. A két halasi iskola február 22-én, Karcagon képviseli Bács-Kiskunt az országos elődöntőben.
Kép-szöveg: Jáger Levente