Jerémiás Donát U23-as magyar bajnok 800-on
Sport

Jerémiás Donát U23-as magyar bajnok 800-on

Miskolcon rendezték június 13-án a 2021. évi U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokságot. A Miskolci Atlétikai Centrumban a kiskunhalasi nevelésű atléta, a jelenleg Szegeden egyetemi tanulmányait folytató, a Szegedi Vasutas Sportegyesület színeiben sportoló Jerémiás Donát magyar bajnok lett az U23-as 800 méteres síkfutásban. Donát rajt-cél győzelmet aratott.

Ma 17 óra 15 perckor dördült el a Miskolci Atlétikai Centrumban a rajtot jelző startpisztoly hangja a 800 méteres síkfutás U 23-as magyar bajnoki mezőnyének. Az indulók között ott szedte a lábait Jerémiás Donát is. A halasi nevelésű atléta (akkori edzője Szloboda Mihály) jó pozíciót harcolt ki már a futam elején és a felső kanyarban elsőként kezdte meg a szakaszt 200 méter után. A kiskunhalasi sportoló a folytatásban is az élen maradt.

Az utolsó kanyar után, 700 méter körül előzte meg a célegyesben Rókus Gellért, a TSC-Geotech futója egy rövid időre Donátot, de a halasi fiatal képes volt újítani és meggyőző fölénnyel hajrázta le ellenfelét, megnyerve ezzel a 2021. évi magyar bajnoki címet az U23-as kategóriában.

Donát a verseny után a következőket nyilatkozta. „Taktikai versennyé alakult a magyar bajnoki futam. Mentem már ettől jobb időt, de egy bajnoki döntőn a győzelem számít. Éreztem magamban erőt, hogy a mezőny elején fussak és maradtak tartalékaim, amit érvényesítettem a hajárban.” A Szegedi Vasutas Sportegyesületben sportoló Jerémiás Donát edzője Szabó Erzsébet. A bajnoki érmeket, így a győztesnek járó aranyat Donát édesanyja, Gyöngyi Henriett adta át.

A döntő első három helyezettjének eredményei:
1. Jerémiás Donát (SZVSE) 1.57.22 mp
2. Rókus Gellért (TSC-Geotech) 1.57.37 mp
3. Kasoly Benedek (KSI SE) 1.57.73 mp

Fotók: Jerémiás Gréta