Jeszy megcsinálta!
Sport

Jeszy megcsinálta!

Jeszenszky Péter volt a tizedik a sorban, aki teljesítette az Privát UltraBalaton kihívását. A kiskunhalasi ultrafutó egyedül futva, de segítők közreműködésével kerülte körbe a magyar tengert. Közel 31 óra alatt tette meg a 222 kilométeres utat. 

Körbefutni a Balatont önmagában is óriási kihívás. Ha pedig ezt nem egy mezőny tagjaként, hanem egyedül kell teljesíteni, még nagyobb próbatételt jelent. A Privát UltraBalaton (PUB) lényege az, hogy a jelentkező egyedül, de ha szükséges, segítők közreműködésével futja körbe a magyar tengert. Az út 222 kilométer hosszú. Jeszenszky Péter még a tavalyi évben határozta el, hogy elindul ezen a különleges megméretésen. Múlt szombaton reggel aztán elindult, hogy 30 óra és 54 perc elteltével befejezze küldetését.  A kiskunhalasi ultrafutó volt a tizedik, aki teljesítette az PUB kihívását. 

- Nagyon hálás vagyok Hajnal Csilla, Keszi József, Jeszenszky Dániel társaimnak az önzetlen segítségnyújtásért a körön. Nagyszerű érzés volt 222 kilométer után visszaérkezni Balatonfüredre. Kívánom, hogy hasonló élményeket éljetek át ti is. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gondolatot, biztatást, személyes szurkolást. Nagyon sokat segített  - írta a célbaérkezés után Jeszenszky Péter, akinek mi is gratulálunk.