Juhász Janka volt a Balaton-átúszás női győztese
Sport

Juhász Janka volt a Balaton-átúszás női győztese

Közel 11 ezren teljesítették idén a 42. Lidl Balaton-átúszást. A női mezőny tagjai közül Juhász Janka volt a leggyorsabb, aki 1 óra 4 perc 15 másodperc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között. A kiskunhalasi úszónő az utóbbi időszakban ismét aktív, Veszprémben újrakezdte a versenyzést, a legutóbbi nyíltvízi országos bajnokságon ezüst-, és bronzérmet nyert.

Egy nappal elhalasztották az egyébként július 20-ra tervezett Lidl Balaton-átúszást, de július 21-én közel 11 ezren csobbantak a magyar tengerbe. A szervezők ugyan az időjárás okán hetven percre felfüggesztették a rajtokat, végül folytatódhatott az 5,2 kilométeres vízi próba. A leggyorsabban a női mezőnyben Juhász Janka szelte át a Balatont Révfülöp és a Balatonboglár között, ahol a Platán strandon volt a cél. A kiskunhalasi úszó ideje 1 óra 4 perc 15 másodperc volt. A szervező, BSI Magyarország tájékoztatása szerint  43 országból érkeztek úszók a kultikus megméretésre, hazánkat 1134 település sportemberei képviselték.

Juhász Janka hét évvel ezelőtt, a nyíltvízi világbajnokságra készülve egyszer már megnyerte a Balaton-átúszást. A kiskunhalas sportoló idén januártól ismét aktív, a Veszprémi Balaton Úszó Klub színeiben versenyez is. Legutóbb az országos nyíltvízi bajnokságon szerzett egy ezüst- és egy bronzérmet. 

Fotó: mti.hu (Máthé Zoltán)