Kádár Dániel  ezüstérmes a serdülő magyar bajnokságon
Sport

Kádár Dániel ezüstérmes a serdülő magyar bajnokságon

Remekül szerepelt a serdülő országos ökölvívó magyar bajnokságon Kádár Dániel. A Halas Box Club versenyzője egészen a döntőig menetelt, ahol Bogyor Dániel győzte le őt, így a második helyen zárt.  Az U12-es korosztályban is született egy halasi érem, Morvai Alex bronzéremmel térhet haza.

Eger a házigazdája az U12-es és a serdülő ökölvívó magyar bajnokságnak. A Halasi Box Club két versenyzővel képviseltette magát a rangos megméretésen. Lehóczki László tanítványai nem vallottak szégyent, sőt. Kádár Dániel, a 60 kilogrammos mezőnyben Varga Barnabás legyőzésével kezdte a nagy menetelését. A második mérkőzésén a vecsési ellenfele sem fejtett ki különösebb ellenállást

Dani a döntőbe jutásért Oros János ellen lépett ringbe és nagyszerű ökölvívással legyőzte riválisát. A fináléra vasárnap délelőtt került sor. A halasi fiatalnak Bogyor Dáviddal kellett megmérkőznie az aranyéremért. Az FSK ökölvívója végül döntő fölénnyel hozta a meccset, de Kádár Dani is minden dicséretet megérdemel. Ő a második legjobb ebben a korosztályban és súlycsoportban Magyarországon. A másik halasi versenyző, az U12-es mezőnyben mérette meg magát, Morvai Alex bronzérmet nyert.

Archív fotó: Jákob Klára