Kerékpározzon Ön is a Kihívás napján!
Sport

Kerékpározzon Ön is a Kihívás napján!

A HMK és a Halasi Bringabarát Klub az idén is megszervezi a Kihívás napjához kapcsolódó 24 órás kerékpáros programját. Mutatjuk, hogyan lehet csatlakozni a lelkes csapathoz.

Magyarország 1991-ben csatlakozott a Kanadából indult kezdeményezéshez. A lényege, hogy ezen a napon minél többen sportoljanak legalább 15 percet, ezzel felhívva a sport életünkben betöltött jelentőségére a figyelmet. Ez némileg települések közötti „versengést” is jelenthet, vagyis hogy melyik település a sportosabb! (Tulajdonképpen ez a mozgalom is ebből nőtt ki). A lényeg azonban az, hogy minél többet mozogjunk! Beépüljön életünkbe a mozgás, sportolás, annak jelentősége.

A HMK és a HBK (Halasi Bringabarát Klub) ennek a jegyében szervezi meg több év óta a 0-24 órás biciklizést, amelyre bárki jelentkezhet. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon egy legalább Pirtóig és vissza tartó bringázást javaslunk, amely a Végh-kúriából indul (Bajcsy_Zsilinszky u. 5.), és bármely egész órától indul, akár éjjel is lehet menni, de bármely időpontra lehet jelentkezni, akár csoportok is indulhatnak, akár bárki magánszemély is, akár még az utolsó pillanatban is lehet  bejelentkezni és indulni.

De bármely más településre vagy útvonalra is lehet tekerni. Javasolt legalább párok indulása, hogy ha bármi probléma adódik, akkor tudjanak egymásnak segíteni!

Hogy valamilyen átlátható rendszere legyen az egésznek, a Halasi Bringabarát Klub titkáránál célszerű előre bejelentkezni a 70/38-55-231-es telefonon. Nála lehet érdeklődni, hogy egy adott időpontban már kik jelentkeztek, hogy akár hozzájuk is csatlakozhassanak!

Természetesen a KRESZ szabályok betartása kötelező!