(►) Kern Marci góljával bajnok a Puskás Akadémia
Sport

(►) Kern Marci góljával bajnok a Puskás Akadémia

Ha valaki bajnoki címet eldöntő, utolsó perces gólt szerez, az megérdemli az elismerést. A kiskunhalasi Kern Martinnak megadatott ez a pillanat, mégpedig az U15-ös labdarúgó-bajnokságban, az MTK ellen. Marci a Szilády RFC-ben nevelkedett és évek óta a Puskás Akadémia utánpótlásában játszik. Érdekesség, hogy egy másik halasi fiatalember, Horváth Koppány is a bajnokcsapat tagja.

Az utosó percben a csereként beállt Somfalvi lépett ki jól, és lőtt kapura, lövését az ellenfél kapusa csak kiütni tudta, sajnálatára azonban a jól érkező Kern Martin elé került a labda, aki öt méterről egy védővel szorosan a nyomában az üres kapuba passzolt. A gólt követően szinte a teljes csapat az ifjú gólszerző nyakában volt. Ez olvasható a Puskás Akadémia honlapján az MTK elleni találkozó tudósításában.

A kiskunhalasi Kern Martin gólja azt jelentette, hogy az U15-ös bajnokságban első helyen zárt a PFLA.  A Szilády RFC-ben nevelkedő 15 esztendős labdarúgó ebben a szezonban 16 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, az U15-ös bajnokságban tizenháromszor volt eredményes. A halasiak számára plusz örömet jelenthet, hogy a bajnokcsapatban van még egy városbéli játékos. Horváth Koppány. Ő Marcival együtt került a Puskás Akadémia csapatába. 

Fotó, video: pfla.hu