Kern Marci nemzetközi meccsen debütált az élvonalbeli keretben
Sport

Kern Marci nemzetközi meccsen debütált az élvonalbeli keretben

A Young Boys elleni nemzetközi felkészülési mérkőzést különös izgalommal várta Kern Martin. A kiskunhalasi születésű labdarúgó elutazhatott a Spanyolországban edzőtáborzó NB I-es kerettel és pályára is lépett a rangos ellenfél ellen. A Puskás Akadémia edzője, Hornyák Zsolt egy interjúban jelezte, hogy számít a fiatalokra.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett Kern Martin labdarúgó pályafutása. A Puskás Akadémia élvonalbeli kerete Spanyolroszági edzőtáborban készül, ahol 12 napot töltenek el. A fiatal kiskunhalasi sportoló is részt vehet a felkészülésen. Ahogy Hornyák Zsolt edző megfogalmazta, számít a fiatalokra a jövőben is. 

-  Kern Martin és Babós Levente esetében is a legtehetségesebb saját nevelésű játékosainkról van szó, akik elég fiatalok, de úgy érzem, meg kell kapniuk a lehetőséget arra, hogy velünk edzhessenek, és akár játékpercek tekintetében is „beleszólhassanak” az első csapat életébe.. A célunk a most csatlakozókkal is egyértelmű: saját nevelésű első osztályú játékosokat akarunk faragni belőlük- olvasható a szakemberrel készült interjúban a pfl.hu oldalon. Hornyák Zsolt ezt komolyan is gondolja, ennek legbiztosabb jele az, hogy Marci kezdőként lépett pályára a svájci éllovas, a Young Boys elleni felkészülési mérkőzésen.

Forrás, fotók: pfla.hu