Kern Marci újra a válogatottban szerepel
Sport

Kern Marci újra a válogatottban szerepel

Kern Martin ismét válogatott meghívót kapott. A hazai rendezésű korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es nemzeti csapat kedden, csütörtökön és szombaton játszik mérkőzést a Telki Kupán. Idén a magyar mellett az izlandi, a horvát és a török korosztályos csapat küzd az aranyéremért. A keretben ott van a kiskunhalasi sportoló is.

Ismét a magyar válogatott színeiben játszhat Kern Martin. A kiskunhalasi születésű, a Puskás Akadémia csapatában sportoló játékos is tagja annak a keretnek, amely a Telki Kupán szerepel. Az mlsz.hu beharangozója szerint a megméretés az egyik legrégebbi európai felkészülési utánpótlástorna, amelyet 1981-ben rendeztek meg első ízben, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal. Annak idején Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a megméretés neve, néhány éve pedig már Telki Kupaként ismerhetjük. Az idei lesz a viadal negyvenedik kiírása- emlékeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Jövő tavasszal Magyarország lesz a férfi U17-es Európa-bajnokság házigazdája, ezért a Belvon Attila vezette korosztályos válogatott a rendező jogán résztvevője lesz a kontinensviadalnak. Ez azt jelenti, hogy a mieink nem játszanak tétmérkőzéseket májusig, a felkészülési találkozók sora pedig ezen a héten a Telki Kupa három meccsével kezdődik meg.

Fotó: mlsz.hu